
Το Risgrynsgröt, το παραδοσιακό σουηδικό ρυζόγαλο, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδέονται με τα Χριστούγεννα στη Σουηδία. Με απλά υλικά όπως ρύζι, γάλα, κανέλα και λίγο βούτυρο, είναι μια κλασική επιλογή, πολύ κοντά στο ελληνικό ρυζόγαλο, που φέρνει τη γιορτινή θαλπωρή στο τραπέζι.
Συχνά σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με κανέλα και ζάχαρη ή συνοδεύεται από μαρμελάδα φρούτων, ενώ σε κάποιες παραδόσεις τοποθετείται ένα ολόκληρο αμύγδαλο μέσα στο γλυκό, φέρνοντας καλή τύχη σε όποιον το βρει. Το Risgrynsgröt είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ εύκολο στην εκτέλεσή του, είτε μαγειρευτεί σε κατσαρόλα είτε ψηθεί στον φούρνο.
Risgrynsgröt: Φτιάχνουμε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Σουηδίας
Υλικά:
200 ml ρύζι γλασέ
2 ξυλάκια κανέλας
25 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. βανιλίνη (ή ζάχαρη βανίλιας)
0,5 κ.γ. αλάτι
1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C.
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ανακάτεψε καλά.
Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στον φούρνο για περίπου 1,5 ώρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr