
Η κρέμα πατισερί, ή αλλιώς κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, είναι από τις πιο βασικές και αγαπημένες παρασκευές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Τη βρίσκεις συνήθως μέσα σε ταρτάκια, εκλέρ, μιλφέιγ ή ως γέμιση σε τούρτες και γλυκά ψυγείου. Πλούσια, αρωματική και βελούδινη, είναι το απόλυτο comfort στοιχείο σε κάθε επιδόρπιο.
Αλλά τι μπορείς να κάνεις αν θέλεις να την απολαύσεις, αλλά παράλληλα θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο και θρεπτικό; Εδώ έρχεται η εκδοχή του Γαβριήλ Νικολαΐδη (@gabnikolaidis): μια πατισερί χωρίς ζάχαρη, με μέλι, που κρατά την κλασική υφή και γεύση αλλά αποφεύγει τα περιττά. Μπορείς να τη απολαύσεις σκέτη σαν ένα απαλό, κομψό επιδόρπιο, ή να τη σερβίρεις σε ποτήρι με μπισκότα στη βάση και φρέσκα φρούτα από πάνω. Ένας μικρός παράδεισος σε κάθε κουταλιά!
Βελούδινη κρέμα σιμιγδάλι με γεύση bueno - Μόνο με καλά λιπαρά
Κρέμα βανίλιας (ζαχαροπλαστικής) - Χωρίς ζάχαρη
Υλικά (για 4 μερίδες)
3 κρόκοι αυγού
50 γρ. κορν φλάουρ
120 γρ. μέλι
500 ml γάλα
1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
Το πιο πρωτεϊνικό ρυζόγαλο - Θέλει μόνο 3 υλικά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr