Οι 7 καλύτεροι τρόποι να μαγειρέψεις κοτόπουλο (χωρίς να βαριέσαι ποτέ)

Πρωτεΐνη, νοστιμιά και zero τύψεις - γιατί το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να είναι βαρετό.

chicken_breast iStock

Το κοτόπουλο είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές για ένα υγιεινό, πρωτεϊνούχο και χορταστικό γεύμα. Το πρόβλημα; Μερικές φορές το τρώμε τόσο συχνά, που νιώθουμε πως έχει "στερέψει" η έμπνευση στην κουζίνα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις κοτόπουλο ώστε να είναι κάθε φορά και κάτι διαφορετικό – χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου.

Το άπαχο κρέας με λιγότερα λιπαρά και από το στήθος κοτόπουλο 

Ας δούμε 7 αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος που συνδυάζουν υγεία και απόλαυση.

1. Ψητό στο φούρνο με λαχανικά

Ο πιο κλασικός και σίγουρος τρόπος! Μαρινάρεις το κοτόπουλο με λεμόνι, μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, το βάζεις σε ταψί με πατάτες ή κολοκυθάκια και το ψήνεις μέχρι να ροδίσει. Ιδανικό και για meal prep.

2. Σχάρας ή grill

Αν έχεις σχαροτήγανο ή τοστιέρα, το φιλέτο κοτόπουλου γίνεται πεντανόστιμο και έτοιμο σε 10 λεπτά. Συνόδεψέ το με σαλάτα ή ψήσε και μανιτάρια – είναι ιδανικό post-workout πιάτο.

3. Βραστό για σούπα ή σάντουιτς

Το βραστό κοτόπουλο μπορεί να είναι η βάση για μια θρεπτική σούπα, αλλά και εξαιρετικό shredded topping για τοστ, σάντουιτς ή σαλάτα. Αν του προσθέσεις μυρωδικά όπως δάφνη, πιπέρι και καρότο, αποκτά υπέροχο άρωμα.

4. Κοτόπουλο stir-fry

Κόψε το σε λεπτές λωρίδες και σοτάρισέ το σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγη σόγια, ginger, σκόρδο και λαχανικά της επιλογής σου (μπρόκολο, πιπεριές, καρότο). Ένα τέλειο ασιατικό πιάτο έτοιμο σε 15’.

5. Κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι

Ανακάτεψε στραγγιστό γιαούρτι με σκόρδο, μουστάρδα και λίγη πάπρικα, και άλειψε το κοτόπουλο πριν το ψήσεις. Κρατάει το κρέας ζουμερό και του δίνει πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.

6. Wraps και τορτίγιες

Ψήσε φιλέτο κοτόπουλου, κόψ’ το σε φετούλες και βάλε το σε τορτίγια με μαρούλι, ντομάτα, αβοκάντο και λίγο cottage cheese ή χούμους. Ένα γρήγορο και ελαφρύ lunch που μπορείς να πάρεις παντού.

7. Μαριναρισμένο σε λεμόνι & μέλι

Για ένα πιο γκουρμέ αποτέλεσμα, φτιάξε μαρινάδα με λεμόνι, μέλι, σκόρδο και θυμάρι. Το αφήνεις λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά το ψήνεις στο φούρνο ή στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα είναι γλυκόξινο, ζουμερό και ελαφρώς καραμελωμένο.

Κοτόπουλο = ευκολία + υγεία + γεύση

Το κοτόπουλο είναι ο απόλυτος καμβάς για αμέτρητες γευστικές συνθέσεις. Είναι άπαχο, πλούσιο σε πρωτεΐνη και προσαρμόζεται σε κάθε διατροφικό στόχο – είτε κάνεις γράμμωση, είτε απλώς θέλεις να φας πιο υγιεινά χωρίς να στερηθείς τη γεύση. Με λίγη φαντασία, δεν θα το βαρεθείς ποτέ!

Οι 5 κορυφαίες συμβουλές για σωστό ψήσιμο στο κοτόπουλο - Τραγανό, ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i