
Ξέχνα ό,τι ήξερες για τα παραδοσιακά "παπουτσάκια" με κιμά, μπεσαμέλ και λιωμένα βαριά τυριά. Αυτή η εκδοχή από τη διατροφολόγο Κυριακή Μπουνάτσα (@_b.nutri), είναι καλοκαιρινή, ανάλαφρη και 100% μεσογειακή – χωρίς να χάνει τίποτα σε γεύση! Αντί για κιμά, έχεις ζουμερά ντοματίνια, κρεμμυδάκι, τυρί cottage και λίγη φέτα που δίνει όλη τη νοστιμιά, χωρίς να σε βαραίνει.
Είναι το τέλειο πιάτο για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, ειδικά όταν θες κάτι comfort αλλά ταυτόχρονα υγιεινό. Μπορείς να το φας και κρύο, σαν μεζεδάκι ή να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Και το καλύτερο; Θα νιώσεις ότι έφαγες "γεύμα", αλλά χωρίς καμία τύψη, αφού έχει κάτω από 400 θερμίδες και γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ένα πιάτο που φωνάζει καλοκαίρι, Ελλάδα και απλότητα - και θα το αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!
Μεσογειακά "παπουτσάκια"
Υλικά:
- 1 μελιτζάνα
- 1κ.σ. ελαιόλαδo
- Ντομάτα
- Κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2κ.σ. cottage
- 30γρ. φέτα
Εκτέλεση:
1) Kόβεις μια μελιτζάνα στην μέση την χαράζεις και από πάνω βάζεις ελαιόλαδο και μπαχαρικά και το ψήνεις για 20’ στους 180 βαθμούς.
2) Την βγάζεις και την πατάς με ένα πιρούνι, και από πάνω βάζεις ψιλοκομμένη ντομάτα και cottage και το ανακατεύεις.
3) Προσθέτεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τριμμένη φέτα, αν θες έξτρα μπαχαρικά και είναι πανέτοιμο.
Διάβασε επίσης:
Η πιο εύκολη μελιτζανόπιτα με πιπεριές - χωρίς φύλλο
Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα - Το απόλυτο μαμαδίστικο καλοκαιρινό φαγητό
Πρωτότυπες ιδέες για vegan συνταγές με πρωταγωνιστή τη μελιτζάνα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr