iStock
Οι πουτίγκες είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι, γιατί συνδυάζουν απλότητα, νοστιμιά και άρωμα παιδικών αναμνήσεων. Είναι ιδανικές όταν θέλεις κάτι γρήγορο, θρεπτικό και παράλληλα ιδιαίτερα απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους. Η βάση τους μπορεί να αλλάζει, με σιμιγδάλι, ρυζάλευρο ή ακόμα και με ψωμί, αλλά η μαγεία βρίσκεται πάντα στην κρεμώδη υφή και στη γλυκιά τους νοστιμιά.
Η σπιτική πουτίγκα είναι ένα επιδόρπιο που μπορείς να προσαρμόσεις σε κάθε εποχή και κάθε γεύση. Μπορείς να την απολαύσεις σκέτη ή με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγη κανέλα.
Μια από τις πιο αγαπημένες παραλλαγές είναι η πουτίγκα μήλου. Η συνταγή αυτή ξεπερνά σε γεύση την απλή κρέμα με σιμιγδάλι, διαθέτει ξεχωριστή φρουτώδη νοστιμιά εξαιτίας της ασύγκριτης προσθήκης μήλου. Μικροί και μεγάλοι θα την απολαύσουν μέχρι και την τελευταία κουταλιά! Πρόκειται για αγαπημένη συνταγή όχι μόνο για τα κρύα του χειμώνα, αλλά για όλον τον χρόνο. Η σπιτική πουτίγκα μήλου με σιμιγδάλι σερβίρεται σε ατομικά μπολ ως φίνο επιδόρπιο και θα σε εντυπωσιάσει με την απλότητα και τη γεύση της.
Πουτίγκα μήλου
Υλικά:
- 1 μήλο
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- ½ κούπα νερό, προαιρετικά εμφιαλωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ λοβός βανίλιας
- ½ λεμόνι, ξύσμα και φρεσκοστυμμένος χυμός
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζεις το μήλο. Ξεφλουδίζεις, αφαιρείς τον πυρήνα και κόβεις σε κύβους. Βάζεις σε μια κατσαρόλα τους κύβους μήλου, το γάλα καρύδας και το νερό, και τοποθετείς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά έως ότου το μήλο μαλακώσει.
2) Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3) Πολτοποιείς το περιεχόμενο της κατσαρόλας και μεταφέρεις τον πουρέ εκ νέου στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σταδιακά προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ασταμάτητα έως ότου διαλυθούν πλήρως.
4) Χαράζεις τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος και αφαιρείς με ένα κουταλάκι τους σπόρους.
5) Όταν το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει σχηματίζοντας φουσκάλες, αναμειγνύεις το αλάτι, τους σπόρους βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6) Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρεις σε ατομικά μπολ.
Διάβασε επίσης:
Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά
Υγιεινή σοκολατένια πουτίγκα με βραστά αυγά - το viral γλυκό που σε χορταίνει
Σπιτική πουτίγκα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη - Γίνεται σε 2'
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr