iStock
Αντί για το συνηθισμένο, το τελευταίο ψυχοσάββατο του 2025 μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε την παράδοση μέσα από μια... σύγχρονη ματιά. Ο Μάνος Δημητρούλης προτείνει μια Βαρβάρα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ο διάσημος διατροφολόγος παντρεύει το παραδοσιακό ελληνικό σιτάρι με τραγανά ξηροκάρπια, ζουμερό ρόδι και μέλι, ενώ η κανέλα και το γαρίφαλο δίνουν το κλασικό άρωμα που όλοι αγαπάμε. Το αποτέλεσμα; Μια συνταγή χορταστική και θρεπτική, ένα σνακ που τιμά την παράδοση αλλά και σε χορταίνει, σου δίνει ενέργεια για την ημέρα και μπορεί να μπει εύκολα στο πρόγραμμά σου, είτε το πάρεις για πρωινό, είτε για ένα γρήγορο διάλειμμα στη δουλειά ή στο σπίτι.
14 ελληνικά superfoods που ενισχύουν την υγεία μας
Θρεπτική αξία/ μερίδα 100 γρ.: Ενέργεια: 220 kcal Υδατάνθρακες: 30.1 γρ. Πρωτεΐνη: 8.2 γρ. Λιπαρά: 7.9 γρ. Κορεσμένα Λιπαρά: 1.6 γρ. Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ.
Συνταγή για Βαρβάρα - Υλικά:
- 250 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 50 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. καρύδια
- 25 γρ. αμύγδάλα
- 25 γρ. φουντούκια
- 20 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. μέλι 🍯
- peels από 1 λεμόνι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 6-7 στικς γαρίφαλου
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το σιτάρι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το σιτάρι, βράζουμε για 40-45 λεπτά προσθέτοντας διαρκώς νερό όταν χρειάζεται. Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τα peels λεμονιού, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε αν υπάρχει μεγάλη περίσσεια υγρών. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.
- Σε μπόλ ανακατεύουμε το σιτάρι με τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι, τις σταφίδες, το ρόδι και απολαμβάνουμε.
Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα με 3 υλικά - Χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr