7 κοινές παρανοήσεις για τους vegans και το βιγκανισμό μέσα από μια έρευνα

Είτε επιλέξεις να γίνεις vegan είτε όχι, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τι πραγματικά ισχύει και τι όχι.

vegans iStock

Από τη Βέρα Ζαχαρού, διαιτολόγο-διατροφολόγο, health coach

H vegan τάση στη διατροφή κατακτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος, παρά την πεποίθηση πολλών κρεατοφάγων ότι αυτό το μοτίβο διατροφής δεν είναι ορθό. Αυτή τη στιγμή περίπου 75 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως είναι vegans. Μέσα από στατιστικές και έρευνες, οι  αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για τους μύθους και τις αλήθειες που κυριαρχούν γύρω από αυτή τη διατροφική τάση, κυρίως από εκείνους που δεν την ασπάζονται. Η διαδικτυακή αυτή έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία vegan προϊόντων ChewsyGum.com σε 3.739 μη vegans απ’ όλο τον κόσμο. Όπως δείχνουν και τα νούμερα, γύρω από την τάση του βιγκανισμού υπάρχει μια μεγάλη παραφιλολογία. Είτε επιλέξεις να γίνεις vegan είτε όχι, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Είναι, τελικά, ευεργετικό να υιοθετήσεις μια τέτοια διατροφή;

Διατροφή για χορτοφάγους: 4 συμβουλές για να μην πάρεις βάρος

7 κοινές παρανοήσεις για τους vegans και το βιγκανισμό μέσα από μια έρευνα

▶ Το 57% (σε ένα πλήθος 3.739 ατόμων) των μη vegans σκέφτονται να γίνουν vegans, ενώ το 43% είναι εντελώς αντίθετοι. Το 22% διαφωνούν στην επιλογή τού να γίνει κάποιος vegan και μόνο το 6% συμφωνούν με αυτή την επιλογή.

▶ Το 61% θεωρούν ανθυγιεινή τη vegan διατροφή για τα παιδιά, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύουν ότι οι vegans δεν είναι υγιείς.

▶ Η πιο διαδεδομένη πεποίθηση, με το 77% να συμφωνούν, είναι ότι οι vegans δεν προστατεύουν τον πλανήτη.

▶ Οι 7 στους 10 (75%) πιστεύουν ότι ο βιγκανισμός κοστίζει. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη  αποτρέπει πολλά άτομα από το να γίνουν vegans.

▶ Το 68% πιστεύουν ότι οι vegans δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν ψωμί, ενώ το 65% πιστεύουν ότι οι vegans μπορούν να καταναλώσουν μέλι.

▶ Ένας στους 20 που δεν είναι vegan πιστεύει ότι οι vegans μπορούν να καταναλώσουν κρέας, ενώ το 1% πιστεύει ότι δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν μπανάνες.

▶ Επιπλέον, το 34% πιστεύουν ότι προσποιούνται ότι απολαμβάνουν το φαγητό τους και, τέλος, το 10% πιστεύουν ότι οι vegans είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί απ’ ό,τι οι μη vegans. Θέλεις να γίνεις vegan; Αυτά είναι τα αρχικά βήματα που πρέπει να κάνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i