Μερίδες 4- Προετοιμασία - Εκτέλεση 25-30 λεπτά
Υλικά:
Εκτέλεση:
450-500 γραμμάρια μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς το κόκκαλο
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό
1/4 του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γραμμαρια ψιλοκομμένα μανιτάρια της αρεσκείας σου
2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας ζωμό κρέατος
1/4 της κούπας ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση:
Κόβεις τις μπριζόλες σε τέσσερις μερίδες και πασπαλίζεις με αλατοπίπερο.
Σοτάρεις τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αφαιρείς από τη φωτιά και σκεπάζεις τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζεις με το τηγάνι και προσθέτοντας την 1 κουταλιά ελαιόλαδο που έχεις, αφήνεις να κάψει το λάδι, προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και αφήνεις τα τελευταία να βγάλουν τα υγρά τους για 5 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζεις με το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, προσθέτεις το κρασί και το ζωμό και αφήνεις να βράσουν για 2-4 λεπτά.
Προσθέτεις και τη μουστάρδα, ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα μείγμα χυλωμένο και τοποθετείς τις μπριζόλες μέσα.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 239 θερμίδες, 24 γραμμ. πρωτεΐνες, 12 γραμμ. λιπαρά (3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 4 γραμμ. υδατάνθρακες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 62 mg χοληστερόλη, 250 mg νάτριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr