Υγιεινά μπράουνις σε στικς με τα κόλπα της Sarah Michelle Gellar

Η γνωστή ηθοποιός Sarah Michelle Gellar λατρεύει τη ζαχαροπλαστική και σε νέο της βιντεάκι μας δείχνει πως να διακοσμήσουμε το μπράουνις σε ξυλάκια.

brownies-ksilaki

Η γνωστή ηθοποιός Sarah Michelle Gellar λατρεύει τη ζαχαροπλαστική και σε νέο της βιντεάκι μας δείχνει πως να διακοσμήσουμε το μπράουνις σε ξυλάκια.

Η Gellar χρησιμοποιεί το έτοιμο μείγμα της foodstirs που δεν περιέχει συντηρητικά, αλλά εσύ μπορείς να ετοιμάσεις ένα μπράουνις στα γρήγορα με τη συνταγή του Shape.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάσαμε: Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)

To Μπράουνις του SHAPE

Αντικατάστησε ένα μέρος της κανονικής σοκολάτας με σοκολάτα με 70% κακάο, που έχεις λιγότερες θερμίδες, αλλά περισσότερα αντιοξειδωτικά που ωφελούν την υγεία σου. Επιπλέον, μείωσε τη ζάχαρη κατά το ένα τρίτο. Ακόμη και με αυτές τις αλλαγές, τα μπράουνις θα έχουν υπέροχη γεύση.

Μερίδες: 16 μπράουνις

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Συνολικός χρόνος: 35'

Υλικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζ. κακάο

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 φλιτζ. ζάχαρη

1 μεγάλο αβγό

2 ασπράδια

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. γαλλικός καφές, δυνατός, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι

1/4 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας υγείας

1/4 φλιτζ. καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε τετράγωνο ταψί πλάτους 20 εκατοστών. Ψέκασε ελαφρά το αλουμινόχαρτο με το σπρέι. Σε μεσαίο μπολ, χτύπησε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και άφησέ τα στην άκρη. Με ηλεκτρικό μίξερ, χτύπα το βούτυρο και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν κρέμα.

Πρόσθεσε το αβγό, τα ασπράδια, τη βανίλια και τον καφέ. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ξύσε τα πλαϊνά του μπολ με σπάτουλα και κατέβασε την ταχύτητα του μίξερ, στη χαμηλή. Πρόσθεσε αργά στο μείγμα εκείνο με το αλεύρι και το κακάο, μετά το γιαούρτι και χτύπησέ τα ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν (το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο). Ρίξε μέσα, ενώ ανακατεύεις, τη σοκολάτα και τα καρύδια, αν τελικά το προτιμήσεις. Με τη σπάτουλα, άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήσ' το για 20-25 λεπτά.

Για να διαπιστώσεις αν ψήθηκε, κάρφωσε μία οδοντογλυφίδα: αν βγει στεγνή από το κέντρο είναι έτοιμο. Άφησέ το να κρυώσει πάνω σε σχάρα και κόψ' το σε 16 τετράγωνα κομμάτια.

Tώρα δες πως θα φτιάξεις μπράουνις σε ξυλάκια από τη Sarah Michelle Gellar:

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (ένα κομμάτι 5 εκ.): 114 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά (36% των θερμίδων), 3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 16 γραμμ. υδατάνθρακες, 2 γραμμ. πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 16 mg ασβέστιο, <1 mg σίδηρος, 61 mg νάτριο.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i