Δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος: να την κάνεις;

Πρόκειται για υποθερμιδική δίαιτα, η οποία βασίζεται στη διατροφή που ταιριάζει στην ομάδα αίματός σου.

shutterstock_506755000 By g-stockstudio

Η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος διακρίνει τους ανθρώπους σε 4 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχουν (δηλαδή, 0, Α, Β, και ΑΒ) και ταυτόχρονα τοποθετεί τις τροφές σε δύο κατηγορίες: σ’ εκείνες που λειτουργούν συμπληρωματικά της κάθε ομάδας και σ’ εκείνες που αντιτίθενται σε αυτές.

Η φιλοσοφία της Σύμφωνα με τον εμπνευστή της δίαιτας, φυσιοπαθολόγο, Peter J. D’ Adamo, οι τροφές που βελτιώνουν την υγεία μας διαφέρουν ανάλογα με την ομάδα αίματός μας.

Τα δυνατά σημεία της δίαιτας με βάση την ομάδα αίματος

Δεν έχει, επειδή στηρίζεται στη θεωρία πως οι λεκτίνες που περιέχονται στις τροφές μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο μυϊκό ιστό των ατόμων με συγκεκριμένες ομάδες αίματος. Αυτό δεν έχει καμία κλινική απόδειξη, ενώ οι λεκτίνες καταστρέφονται με το μούλιασμα και το βρασμό.

Τα αδύναμά της

  • Στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, κάτι που μπορεί να προκαλέσει γενικότερα προβλήματα υγείας στον οργανισμό σου, εκτός της δυσθρεψίας.
  • Αποκλείονται βασικές κατηγορίες τροφών και αυτό έχει επίπτωση στην υγεία του οργανισμού σου.
  •  Η φιλοσοφία της δίαιτας θεωρεί ότι στα όσπρια υπάρχουν οι λεκτίνες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο μυϊκό ιστό των ατόμων με ομάδα αίματος 0, ΑΒ. Οι λεκτίνες παρουσιάζουν πράγματι ισχυρή αλλεργιογόνο δράση. Όμως, το μούλιασμα των οσπρίων καταστρέφει τα 2/3 των λεκτίνων τους, ενώ το βράσιμό τους εξουδετερώνει κάθε ίχνος λεκτίνης που έχει μείνει. Άρα, καταρρίπτεται και αυτός ο ισχυρισμός.

Για περισσότερες διάσημες δίαιτες, κάνε κλικ εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i