Η νηστεία δεν σημαίνει πλέον και αποχή από κάθε γευστική απόλαυση. Η παρακάτω συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα είναι μια τέλεια επιλογή για την περίοδο αυτή και όψι μόνο.
Διάβασε επίσης: Νηστίσιμο μπράουνις με ταχίνι από τον Cool Artisan Γαβριήλ Νικολαίδη
Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας: 15', Χρόνος μαγειρέματος: 60'
Υλικά:
- 500 γραμμ. αλεύρι μαλακό
- 250 γραμμ. Χαλβάς Βανίλια
- 125 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 130 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 5 μήλα τύπου στάρκιν
- 6 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
- 6 γραμμ. αμμωνία
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- λίγη κανέλα τριμμένη και 1 κ.σ. κονιάκ
- κρύο νερό, όσο χρειαστεί για να γίνει εύπλαστη μάζα (ρεβίθια ή φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη)
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψε το αλεύρι με την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και την άχνη και δούλεψέ τα με το σησαμέλαιο και το νερό σταδιακά, μέχρι να γίνει μια μέτρια και εύπλαστη ζύμη.
- Τοποθέτησε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα (για ανοιχτή τάρτα), σκέπασε με χαρτί κουζίνας, βάλε από πάνω ρεβίθια ή φασόλια και ψήσε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάλε το χαρτί με τα φασόλια και ξαναβάλε τη φόρμα στο σβηστό φούρνο για 10 λεπτά.
- Καθάρισε τα 3 μήλα, κόψ' τα σε χοντρά κομμάτια, σόταρέ τα σε τηγάνι με σησαμέλαιο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και κανέλα, σβήσ' τα με κονιάκ και μαγείρεψέ τα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Αφαίρεσε τα κομμάτια από το τηγάνι και πρόσθεσέ τα στην τάρτα.
- Από πάνω τρίψε το χαλβά, γεμίζοντας τα κενά της επιφάνειάς της. Κόψε τα υπόλοιπα δύο μήλα σε λεπτές φέτες και με αυτά σκέπασε επιμελώς την τάρτα. Πασπάλισε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήσε για 20-30 λεπτά με ανοιχτό το γκριλ, έως ότου ροδίσουν και καραμελώσουν τα μήλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr