Pizza με αβοκάντο και pesto ρόκας από τη Βίκυ Πασχάλη (μόνο με 250 θερμίδες)

«Η ρόκα και το κόλιαντρο στην πίτσα δίνουν φρεσκάδα», τονίζει η Βίκυ Πασχάλη που ετοιμάζει συχνά την εν λόγω συνταγή.

shutterstock_608680343 By YuliiaHolovchenko

Μερίδες: 8

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά

450 γρ. ζύμη πίτσας

Σιμιγδάλι

1 κ.σ. pesto ρόκας (δες συνταγή κάτω)

2 κ.σ. παρμεζάνα ριμμένη

2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο

120 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 πρέζα νιφάδες μπούκοβο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο

κόλιαντρο συν επιπλέον για το γαρνίρισμα

2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι για το γαρνίρισμα

1/2 φλ. ρόκα για το γαρνίρισμα

Φτιάξε ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης (88 θερμίδες)

Το δοκιμάσαμε: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Τα δοκιμάσαμε: Ζύμη πίτσας από κουνουπίδι, light σουφλέ ή πατατάκια και άλλες ιδέες για να τα κάνεις όλα υγεινά!

Shape my pizza: Υγιεινές ζύμες από λαχανικά και ολικής άλεσης, οι εναλλακτικές σάλτσες, τα light υλικά κι όλα όσα θα αλλάξουν την πίτσα σου

Pesto ρόκας

Βάλε 1½ φλ. ελαιόλαδο στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι πολτοποίησε 2 σκελίδες σκόρδο και το ελαιόλαδο σε χαμηλή ταχύτητα και κατόπιν πρόσθεσε σιγά σιγά 4 φλ. «πρασινάδες» (1 μέρος βασιλικό, 2 μέρη μαϊντανό και 4 μέρη ρόκα). Αύξησε αργά την ταχύτητα πολτοποιώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε 1 κ.σ. αλάτι, 1/4 φλ. χυμό λεμονιού και 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα. Τελική ποσότητα: 3 φλιτζάνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΙΤΣΑ

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 250ºC. Ζέστανε ένα ταψί ή μαντεμένιο σκεύος στο φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2. Άνοιξε τη ζύμη σε ένα δίσκο 30 εκ. και άπλωσέ τη σε αντικολλητικό χαρτί που θα έχεις πασπαλίσει με σιμιγδάλι. Βάλε το pesto στο κέντρο της πίτσας και με ένα κουτάλι άπλωσέ τo προς τις άκρες της ζύμης.

3. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, το πεκορίνο, το κατσικίσιο τυρί, το μπούκοβο, το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια. Ψήσε μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή, για 9-12 λεπτά.

4. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο. Άπλωσε από πάνω το κομμένο αβοκάντο και καρύκεψε με

αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Γάρνιρε με το ξύσμα λεμονιού, τη ρόκα και το κόλιαντρο – προαιρετικά και με κομμένα τοματίνια.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 250 θερμίδες, 9 γρ. λιπαρά (3,1 γρ. κορεσμένα),

28 γρ. υδατάνθρακες, 9 γρ. πρωτεΐνη, 2 γρ. φυτικές ίνες,

467 mg νάτριο

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i