Κις Λορέν με ρόδι
Υλικά για 16 άτομα
Για τη ζύμη
1 φλιτζ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
5 κ.σ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
1 κεσεδάκι γιαούρτι (ή κρέμα τυρί)
16 ντοματίνια
2 ρόδια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη Χτύπησε με το μίξερ το αλεύρι (κοσκινισµένο), το αλάτι και το βούτυρο. Πρόσθεσε το κρύο νερό και όταν το µείγµα ομογενοποιηθεί, βάλ΄το σε αλευρωµένη επιφάνεια και ζύμωσέ το σε µπάλα.
Μην το ζυμώσεις πολύ, γιατί το αλεύρι θα απορροφήσει πολύ βούτυρο και θα γίνει σκληρή η ζύµη όταν ψηθεί. Πάτα ελαφρά την µπάλα ζύµης να πλατύνει, τύλιξέ τη με µεµβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 45 λεπτά. Άνοιξε το φύλλο με πλάστη και με μικρό ποτήρι κάνε 16 στρογγυλά κομμάτια.
Βάλ' τα σε δισκάκια για μάφιν και ρίξε σε κάθε ταρτάκι βαρίδια τυλιγμένα σε λαδόκολλα (όσπρια κ.λπ.). Ψήσε τα ταρτάκια σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά. Αφαίρεσε τα βαρίδια και ψήσε ξανά για 10 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Για τη γέμιση Ρίξε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή τυρί κρέμα, βάλε ένα ντοματίνι και ένα κουταλάκι ρόδι και σερβίρισε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 98 θερμίδες, 5,6 λιπαρά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr