Στιφάδο με γλυκοπατάτες και φιστίκια και όλοι οι τρόποι που μπορείς να το δοκιμάσεις (ακόμα και σαν σνακ!)

Μια διαφορετική ιδέα που μας δίνει και την αφορμή να αυτοσχεδιάσουμε!

Στιφάδο με γλυκοπατάτες

Από τη Laura Rege, Aπόδοση: Βέρα Ζαχαρού, διαιτολόγος - διατροφολόγος

Ένα από τα πιο διαφορετικά μαγειρευτά, με νέους συνδυασμούς και πολύ υγιεινό, που αξίζει να δοκιμάσεις, είναι το στιφάδο με γλυκοπατάτες και φιστίκια. Ένα πιάτο που μπορείς να δοκιμάσεις με πολλούς νέους τρόπους, εκτός από ένα κλασικό κυρίως γεύμα.

Τέλειο και ως σνακ:

Δοκίμασε να βάλεις 1 κουταλιά της σούπας μπριάμ πάνω σε τορτίγια ή σε μπαγκέτα.

Πώς αλλιώς να το δοκιμάσεις; 

Μπορείς, ακόμα, να το δοκιμάσεις ως σάλτσα στα μακαρόνια και στο ρύζι. Θα έχεις ένα νόστιμο  και υγιεινό πιάτο.

Στιφάδο με γλυκοπατάτες και φιστίκια

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 1 ΏΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΆ

ΜΕΡΊΔΕΣ: 6

  • 1/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2,5 εκ. ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 500 γρ. καθαρισμένες γλυκοπατάτες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 1/2 φλ. φιστικοβούτυρο
  • 1/3 φλ. πελτές ντομάτας
  • Χοντρό αλάτι
  • Βρασμένο ρύζι jasmine ή basmati
  • Φιστίκια
  • Ψιλοκομμένο κόλιαντρο και φρέσκο
  • κρεμμύδι και φέτες lime

Εκτέλεση 

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το κρεμμυδι, την κόκκινη πιπεριά και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε για 7-10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.

3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και νερό ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά. Μόλις πάρει μια βάση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με το καπάκι. Ανακατεύουμε πού και πού και τις αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.

4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη.

5. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε λίγο από τον παραπάνω ζωμό και προσθέτουμε τον πελτέ και το φιστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε το μπριάμ πάνω από το βρασμένο ρύζι. Πασπαλίζουμε με  φιστίκια, κόλιαντρο και φρέσκο κρεμμυδάκι και γύρω γύρω βάζουμε το lime.

Γρίπη ή ίωση: Η διατροφή για γρήγορη ανάρρωση

Σοκολατένια cupcakes με παντζάρι: Έτσι θα τρώνε τα παιδιά σου περισσότερα λαχανικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i