Συνταγή για αγγλικά scones με βρώμη, καρότο και παστινάκι

Τραγανά απέξω, μαστιχωτά από μέσα.

Συνταγή για αγγλικά scones

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL

ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ

Τραγανά απέξω, μαστιχωτά από μέσα. Γευστικά και ακαταμάχητα scones.

*Το μυστικό είναι να μην κρατήσουν υγρασία μέσα.

Συνταγή για αγγλικά scones με βρώμη, καρότο και παστινάκι

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20′ – Μερίδες: 8

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 φλ. βρόμη (κράτησε λίγο παραπάνω για το γαρνίρισμα)

1/3 φλ. ζάχαρη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (pumpkin pie spice)

3/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

110 γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1 μεγάλο αβγό

3 μεγάλα καρότα (τριμμένα)

2 μεσαία παστινάκια (τριμμένα)

1/2 φλ. σταφίδες

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

2 με 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC. Σε ένα μέτριο μπολ αναμειγνύουμε

το αλεύρι, τη βρόμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα μπαχαρικών και

το αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουμε στο μείγμα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι

να ομογενοποιηθεί.

2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Στο μείγμα με το

αλεύρι προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα τριμμένα παστινάκια και

ανακατεύουμε.

3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος,

πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγη βρόμη και κόβουμε σε κομμάτια

20 εκ. περίπου.

4. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά, τα μεταφέρουμε σε σχάρα

και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε απαλά την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι

σφενδάμου και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Πασπαλίζουμε τα κρύα

scones με το μείγμα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i