Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι; 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ

Οι χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ό,τι πιο δροσιστικό μετά από μια μέρα στη θάλασσα.

κοκτέιλ iStock

Από τη Laura Rege

Οι χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ό,τι πιο δροσιστικό μετά από μια μέρα στη θάλασσα. Όταν όμως εμπλουτίζονται με μυρωδικά και μπαχαρικά, η απόλαυση απογειώνεται. Οι συνταγές που προτείνει η Olivia Duncan, bar manager του εστιατορίου Galit στο Σικάγο, πίνονται εξίσου ευχάριστα ως mocktails, δηλαδή χωρίς αλκοόλ, αλλά μπορείς, αν θες, να προσθέσεις βότκα ή τζιν για να δώσεις έξτρα γεύση στα βράδια του καλοκαιριού.

Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι; 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ

Green fresh

Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο και προσθέτουμε 30 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ, 30 γρ. φρέσκο χυμό αγγουριού, 50 γρ. σιρόπι μαϊντανού και μία σταγόνα συμπυκνωμένο πικρό ποτό, όπως Ανγκοστούρα ή Celery Bitters. Χτυπάμε καλά μέχρι να παγώσει το μείγμα και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με μεγάλο πάγο. Στολίζουμε με τριμμένο κύμινο. Σιρόπι μαϊντανού Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Παράλληλα, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με πάγο. Ρίχνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό στο νερό που βράζει, το αφήνουμε για 17 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το βάζουμε μέσα στο μπολ με τον πάγο. Στραγγίζουμε και πιέζουμε να φύγει το πολύ νερό. Βάζουμε το μαϊντανό στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. απλό σιρόπι (1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη). Περνάμε από ψιλό σουρωτήρι πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Watermelon sugar high

Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο και προσθέτουμε 85 γρ. χυμό καρπουζιού, 20 γρ. σιρόπι ροδιού-πιπεριάς και 15 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ. Χτυπάμε το μείγμα να παγώσει καλά και ρίχνουμε σε ποτήρι γεμάτο με θρυμματισμένο πάγο. Σερβίρουμε με έναν κύβο από καρπούζι στερεωμένο με οδοντογλυφίδα. Σιρόπι ροδιού-πιπεριάς Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε 1/2 φλ. χυμό ροδιού, 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη, 4½ κ.γ. μελάσα ροδιού, 1/2 κ.σ. νιφάδες από χαλέπικο πιπέρι (πουλ πιμπέρ) και 1/8 κ.γ. αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι πάνω από ένα πυράντοχο σκεύος και αφήσουμε να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Limonana

Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο και ρίχνουμε 40 γρ. σιρόπι μέντας και 28 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρι γεμάτο με πάγο. Συμπληρώνουμε με τόνικ και στολίζουμε με φέτα λεμονιού και φύλλα μέντας. Σιρόπι μέντας Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με πάγο. Ρίχνουμε ένα ματσάκι μέντα στο νερό που βράζει, το αφήνουμε για 17 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το βάζουμε μέσα στο μπολ με τον πάγο. Στραγγίζουμε και πιέζουμε να φύγει το πολύ νερό. Βάζουμε τη μέντα στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. απλό σιρόπι (1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη). Περνάμε από ψιλό σουρωτήρι πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σπιτική λεμονάδα με λίγες θερμίδες: Το τέλειο δροσιστικό ποτό για το καλοκαίρι Τα 3 βασικά βήματα για να φτιάξεις όλες τις παραλλαγές μαργαρίτας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i