Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Η συνταγή με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα iStock

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη φτιάχνονται με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης – αν θέλεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Υλικά για περίπου 40 κομμάτια

  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 3 κουτ. γλ. στέβια σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
  • ½ κουτ. γλ. στέβια υγρή με γεύση βανίλια ή κανέλα
  • 2 αυγά
  • 2 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή χωρίς γλουτένη)
  • ½ κουτ. γλ. Σόδα
  • ½ κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλ. αλάτι

Πώς θα τα φτιάξεις

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη στέβια (υγρή και σκόνη) και την εσάνς βανίλιας για 3-4 λεπτά. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και χτυπάς να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια το ρίχνεις λίγο λίγο στο μείγμα της μαργαρίνης στο μίξερ (αφού χαμηλώσεις την ταχύτητα).

Για να ανοίξεις τη ζύμη, την κάνεις μπάλα και την τοποθετείς πάνω σε μια λαδόκολλα ή ένα κομμάτι ζελατίνα και από πάνω στρώνεις άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα (η ζελατίνα) και ανοίγεις με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.

Κόβεις με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνεις για 10’. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, μπορείς να τα στολίσεις με γλάσο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i