Μπράουνι με φουντουκοβούτυρο χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη

Με διπλά σοκολατένια γεύση. Ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

06.05.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Μπράουνι με φουντουκοβούτυρο

Από την Εύη Σκούρα, aka Healthy Cook

Δοκίμασε το παρακάτω τέλειο μπράουνι με φυστικοβούτυρο  και διπλή σοκολατένια γεύση, χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη για ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: Μπάλες ενέργειας με σοκολάτα και βρώμη ΧΩΡΙΣ ψήσιμο

Μπράουνι με φουντουκοβούτυρο

Υλικά

Μερίδες: 9
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

  • 130 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 35 γρ. κακάο (ιδανικά βιολογικό)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), ψιλοκομμένη, χωρισμένη σε δύο μέρη
  • 115 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160ºC. Στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 24×24 εκ. με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί.
  2.  Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη καρύδας με τα αβγά. Πρόσθεσε τη βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακάτεψε ξανά.
  3. Σε άλλο μπολ κοσκίνισε το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο πρώτο μείγμα, ανακάτεψε ξανά, συνέχισε με τη
    μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακάτεψέ τα όλα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
  4.  Μετάφερε το μείγμα στο ταψάκι και στρώσε ομοιόμορφα.
  5. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήσε στη δεύτερη σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
  6. Άφησε να κρυώσει τελείως πριν το κόψεις.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε μάφιν χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και με μόνο τρία υλικά

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.