Σαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια, καλαμπόκι και πικάντικη βινεγκρέτ

Mια εντυπωσιακή σαλάτα, ιδανική ως συνοδευτικό όταν το μενού έχει κρέας, αλλά και χορταστική κι εύκολη για βραδινό.

19.03.2019

εχεις διαβασει

Αν σου αρέσει το αβοκάντο και θέλεις να το ενσωματώσεις σε μια απλή σαλάτα αλλά με… twist (δηλαδή, την πικάντικη βινεγκρέτ), δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω νόστιμη συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και καλαμπόκι. Μια πικάντικη βινεγκρέτ θα κάνει τη διαφορά.

Διάβασε επίσης: Οι 5 σαλάτες που είναι ιδανικές για μεσημεριανό γεύμα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κ.σ. συν 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. πανσέτα (ή μπέικον) σε κύβους
  • 2 καλαμπόκια
  • 1/2 lime, το χυμό
  • μία σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • μία καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη (για λιγότερη αψάδα αφαίρεσε τα σπόρια)
  • 4 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1½ φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1½ φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο, σε κύβους

Εκτέλεση

1. Ζέστανε 1 κ.γ. λάδι σε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυ­νατή φωτιά. Βάλε την κομμένη πανσέτα και τσιγάρισε μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτι­κά. Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερέ τη σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.

2. Αφαίρεσε τους σπόρους των καλαμποκιών από το κο­τσάνι. Βάλ’ τα στο τηγάνι μαζί με τα υγρά από την πανσέτα και σόταρε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά.

3. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του lime, την ψιλοκομμένη πι­περιά, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι για να φτιάξεις τη βινεγκρέτ.

4. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακάτεψε απαλά την πανσέτα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα τοματίνια, το αβοκάντο και τη βινεγκρέτ.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 176 θερμίδες, 4 γρ. πρωτεΐ­νη, 15 γρ. υδατάνθρακες, 12 γρ. λιπαρά (2,3 γρ. κορε­σμένα), 4 γρ. φυτικές ίνες, 199 mg νάτριο.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece