Συνταγή για ωμοφαγική τάρτα με σπιτική σάλτσα πέστο

Ένα ιδανικό γεύμα για τις ώρες που βαριέσαι το ψήσιμο αλλά θέλεις και κάτι υγιεινό.

11.10.2019

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

εχεις διαβασει

Συνταγή για ωμοφαγική τάρτα

Η συνταγή για την ωμοφαγική τάρτα με σπιτική σάλτσα πέστο είναι ιδανική για τις μέρες που βαριέσαι το ψήσιμο αλλά θέλεις κάτι υγιεινό στο πρόγραμμά σου.

Διάβασε επίσης: Τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο και γλυκοπατάτα

Υλικά για την ωμοφαγική τάρτα με πέστο

Για τη βάση της τάρτας

3 καρότα ωμά

40 γραμμ γαλέτα χωρίς γλουτένη Gea Bakery

40 γραμμ φιστίκια Αιγινης

Για τις στρώσεις πέστο και την κρέμα κάσιους

Για τη σάλτσα πέστο

  • ½ φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης (και λίγα κουκουνάρια για πασπάλισμα στο τέλος)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα, βασιλικό, μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

 

  • 300 γρ. κάσιους (μουλιασμένα από πριν, για 6 ώρες) και λίγο νερό
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Για το πέστο:

Ρίχνω όλα τα μυρωδικά, τα φιστίκια Αιγίνης και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Σιγά σιγά προσθέτω ελαιόλαδο σταματώντας και ξαναξεκινώντας το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ένα απαλό πατέ. Συνεχίζω προσθέτοντας λίγο λάδι και το χυμό λεμονιού ώστε το μείγμα να είναι λίγο υγρό. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Το κλείνω σ’ ένα βαζάκι και το αφήνω περίπου 30 λεπτά ώστε να αναμειχθούν τα μυρωδικά και να αναδύουν τα αρώματά τους.

Για την τάρτα:

Βάλε τα καρότα στο μούλτι και τα φιστίκια Αιγίνης και άλεσέ τα. Πρόσθεσε τη γαλέτα και ανακάτεψε. Σε ένα ταψάκι 22×25 τοποθέτησε λαδόκολλα, άπλωσε τη ζύμη και πίεσε καλά. Βάλε τη στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, να σφίξει.
Στη συνεχεία άλεσε τα κάσιους στο μπλέντερ και ρίξε γάλα αμυγδάλου, τόσο όσο η υφή του να γίνει σαν γιαούρτι (αντί για γάλα μπορείς να ρίξεις λίγο νερό). Βγάλε την τάρτα και άπλωσε πρώτη στρώση την κρέμα κάσιους. Στη συνέχεια άπλωσε δεύτερη στρώση το σπιτικό πέστο. Τέλος, σε ένα γουδοχέρι λιώσε τα φιστίκια Αιγίνης και πασπάλισε από πάνω.

Tip

Μόλις 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10% από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και φυτικές ίνες.

Διάβασε επίσης: Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη τάρτα με μανιτάρια

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.