Γλυκομαννάνη για αδυνάτισμα: Αυτά είναι τα επιστημονικά δεδομένα για απώλεια βάρους

Γλυκομαννάνη για αδυνάτισμα: Τι είναι η γλυκομαννάνη, πως δρα και τι πρέπει να γνωρίζεις εάν σκέφτεσαι να τη δοκιμάσεις.

ρίζα γλυκομαννάνη Boonchuay1970

Συνεργάστηκε ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος, κλινικός διαιτολόγος.

Πώς χρησιμοποιείται η γλυκομαννάνη για αδυνάτισμα, ποιες οι ιδιότητές της και ποια είναι τα επιστημονικά δεδομένα για τη συμμετεοχή της στην απώλεια βάρους;

Θυμήσου: Εάν θέλεις μια μικρή βοήθεια για να χάσεις βάρος, χρειάζεται να έχεις δύο πράγματα στο μυαλό σου. Εκτός από την επιλογή που θα πρέπει να κάνεις με προσοχή και έχοντας πάντα τη γνώμη του γιατρού σου, θα πρέπει να έχεις στο νου σου πως τα χάπια αδυνατίσματος ή τα ροφήματα για αδυνάτισμα είναι απλά μια βοήθεια στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλεις η ίδια. Με απλά λόγια, ένα συμπλήρωμα που θα δώσει στον οργανισμό σου ένα boost για να δεις καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα μπορεί να δρα επικουρικά στο δίπτυχο «άσκηση και καλή διατροφή».

Γλυκομαννάνη για αδυνάτισμα: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Η γλυκομαννάνη είναι μια μορφή φυτικών ινών από τη ρίζα konjac και το μόνο συστατικό που έχει άδεια από τον ΕΟΦ για ισχυρισμό περί απώλειας βάρους (Επίσης άδεια από τον

ΕΟΦ για τον ίδιο ισχυρισμό έχουν τα υποκατάστατα γεύματος).

Πώς δρα

Ο ρόλος των φυτικών ινών στη διαχείριση του βάρους περιγράφεται σε έρευνα στο The Journal of Nutrition. Συγκεκριμένα, η γλυκομαννάνη απορροφά νερό και μετασχηματίζεται σε ζελέ. Αυτό εναποτίθεται στο έντερο και συμβάλλει στην αίσθηση κορεσμού βοηθώντας σε να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες.

Περιποίηση σώματος: Οι στρατηγικές φροντίδας που χρειάζεσαι τώρα για κυτταρίτιδα, λάμψη, τοξίνες, ρυτίδες

Δες το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης με περπάτημα από την trainer Ελευθερία Ζαπαντιώτη

Αποτελεσματικότητα

Τρεις μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν πως η γλυκομαννάνη, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν 3,6-4,5 κιλά σε διάστημα 5 εβδομάδων, σύμφωνα με δημοσίευση στο PubMed.gov. Έχει επίσης βρεθεί πως η γλυκομαννάνη ευνοεί την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο, μειώνει το σάκχαρο, την LDL ή «κακή» χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια (εδώ η μελέτη) και είναι πολύ αποτελεσματική κατά της δυσκοιλιότητας (εδώ η μελέτη).

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και μαλακά κόπρανα και να επηρεάσει τη δράση ορισμένων φαρμάκων εάν λαμβάνονται ταυτόχρονα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i