Τα κιλά της εγκυμοσύνης «τρέφουν» το διαβήτη

Οι γυναίκες που παίρνουν 6 ή περισσότερα κιλά μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη της κύησης κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους.

06.03.2012

εχεις διαβασει

Τα κιλά της εγκυμοσύνης «τρέφουν» το διαβήτη
  • Οι γυναίκες που παίρνουν 6 ή περισσότερα κιλά μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη της κύησης κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους, όπως διαπιστώνεται σε νέα μελέτη.
  • Αν και συνήθως αυτός ο τύπος διαβήτη χάνεται μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον τοκετό και αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει τόσο η μητέρα όσο και το παιδί διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα στη ζωή τους.
  • Όσο δύσκολο κι αν είναι να χάσεις κιλά ανάμεσα στις εγκυμοσύνες, ακόμη και η απώλεια 3 κιλών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στο μισό.
  • «Τα κύτταρα στο σώμα μας απορροφούν καλύτερα το σάκχαρο όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Samantha Ehrlich, MPH.
  • Αν και η μητρότητα μπορεί να μη σου αφήνει καιρό για γυμναστήρια, ο θηλασμός –με τον οποίο καις 500 θερμίδες την ημέρα– μπορεί να σε βοηθήσει να πέσει ο δείκτης της ζυγαριάς.

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece