Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά σου;

Ακούει το μωρό στην κοιλιά σου; Κι αν ναι, πώς φτάνουν οι ήχοι σε αυτό;

06.10.2020

εχεις διαβασει

Είχα αναρωτηθεί πολλές φορές και πιθανότατα την ίδια απορία έχουν όλες οι μέλλουσες μαμάδες: Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά μας;

Η ακοή του εμβρύου

Το εσωτερικό αφτί (έσω αυτί) είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το όργανο που φτάνει στην πλήρη του ανάπτυξη πριν καν γεννηθούμε.  Αυτό σημαίνει ότι το μωρό ακούει στην κοιλιά; Έτσι φαίνεται! Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους μέσα από τη μήτρα γύρω στα μισά του δευτέρου τριμήνου.

Διάβασε επίσης: Θαλασσινά στην εγκυμοσύνη: Τα ναι και τα όχι

Διάβασε επίσης: Εγκυμοσύνη μετά τα 40: Γιατί η φυσική σου κατάσταση μετράει;

Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά σου;

Φαίνεται πως όχι μόνο ακούει αλλά μπορεί και να μάθει, σύμφωνα με έρευνα (μπορείς να τη διαβάσεις εδώ στα αγγλικά). Για την ακρίβεια, όταν λέμε ότι μπορεί να μάθει, εννοούμε ότι μπορεί να εξοικειωθεί με μελωδίες και ήχους που ακούει τακτικά όσο βρίσκεται στη μήτρα. Κι ανάμεσα στους ήχους του περιβάλλοντος είναι και οι φωνές: Η δική σου, του συντρόφου σου, της αδερφής ή του αδερφού του που μιλάνε στην κοιλιά σου ανυπομονώντας να γνωρίσουν το μωράκι.

Μπαίνοντας στον όγδοο μήνα της κύησης η ακοή του εμβρύου ουσιαστικά είναι ολοκληρωμένη. Επιπλέον, τα τοιχώματα της μήτρας έχουν διασταλεί λόγω της αύξησης του μεγέθους του και άρα είναι πιο εύκολο να ακούει τι συμβαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον. Μπορεί να το έχεις ήδη αντιληφθεί αυτό! Ένα δυνατό κορνάρισμα ή ένας ξαφνικός ήχος στην ταινία που βλέπεις στο σινεμά μπορεί να κάνει το μωρό να αναπηδήσει μέσα στην κοιλιά σου ή να σε κλωτσήσει!

Η ακοή του μωρού όταν γεννιέται

Σε αντίθεση με την όρασή του που χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να βελτιωθεί, η ακοή του μωρού σου είναι ολοκληρωμένη όταν γεννιέται. Ώρα να ξεκινήσετε μαζί την πιο γλυκιά συζήτηση της ζωής σου!

The Mamagers Update 

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος στο 2ο παιδί;

Το άγχος του πατέρα κατά την εγκυμοσύνη της μητέρας οδηγεί στην εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο παιδί

[related id="447604"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.