Athleisure, το Fashion Move του 2021: 3 tips για να υιοθετήσεις την απόλυτη τάση

Πώς συνδυάζουμε τη μόδα και τη λειτουργικότητα μαζί για να δημιουργήσουμε μια κομψή αλλά απόλυτα άνετη εμφάνιση;

Reebok Classic Leather Legacy Classic_Leather_Legacy_

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, τόσο προ, όσο και μετά κορονοϊού, η άνεση και τα πρακτικά ρούχα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γκαρνταρόμπα μας. Είτε σε κανονικές συνθήκες, η πολυάσχολη και έντονη καθημερινότητα το επιτάσσει, είτε στη νέα κανονικότητα του Covid19, η ανάγκη για πρακτικά outfits είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Φυσικά, η ανάγκη αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την παραίτησή μας από το στιλ. Οπότε πώς συνδυάζουμε τη μόδα και τη λειτουργικότητα μαζί για να δημιουργήσουμε μια κομψή αλλά απόλυτα άνετη εμφάνιση; Το athleisure look είναι η απάντηση και η απόλυτη τάση του 2021. 

Μετατρέποντας τα κομμάτια της προπόνησης σε καθημερινή ένδυση, το athleisure θολώνει τις γραμμές μεταξύ των outfits που θα φορούσαμε στην άσκηση και αυτών που θα φορούσαμε στην υπόλοιπη καθημερινότητα. Έτσι, είτε πηγαίνεις στην προπόνησή σου, είτε πηγαίνεις μία βόλτα, ένα athleisure look μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα. Χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις ρούχα ή να προσπαθείς να έχεις άνεση με τακούνια σε μια κουραστική μέρα, δεν είναι περίεργο που αυτή η αναπτυσσόμενη βιομηχανία συνεχίζει να μεγαλώνει.

Reebok Classic Leather Legacy
Reebok Classic Leather Legacy

Sneakers Reebok Classic Leather Legacy, θα τα βρεις εδώ.

Ο όρος "athleisure" ορίζεται ως το "casual ντύσιμο που είναι σχεδιασμένο για να φοριέται τόσο στην άσκηση όσο και σε γενική χρήση". Η αληθινή ομορφιά του athleisure είναι ότι είναι πρακτικό και εντελώς σύγχρονο και μοντέρνο. Το χαλαρό και δροσερό στιλ συνδυάζει αθλητικά κομμάτια με άλλων στιλ ρούχα και μαζί δημιουργούν ένα κομψό και άνετο αποτέλεσμα.

Περισσότερο από μια απλή τάση, το athleisure αντικατοπτρίζει και μια αλλαγή στον τρόπο ζωής και συμβαδίζει με μια αυξημένη συνείδηση για την υγεία. Ως εκ τούτου, αυτό το fashion movement είναι εδώ για να μείνει, οπότε ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε αυτό - αν ήδη δεν το έχεις κάνει και παρακάτω θα βρεις τρεις συμβουλές για να το υιοθετήσεις πιο εύκολα. 

Reebok Classic Leather Legacy
Reebok Classic Leather Legacy

Sneakers Reebok Classic Leather Legacy, θα τα βρεις εδώ.

Λειτουργικότητα και μόδα μαζί

Κάνε κεντρικό άξονα του στιλ σου τη λέξη "athleisure" συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με τη μόδα, τόσο όσον αφορά τα κομμάτια athleisure που αγοράζεις όσο και πώς τα ενσωματώνεις στο καθημερινό ντύσιμο. Συνδυάζοντας κομμάτια μόδας όπως είναι το τζιν, το δερμάτινο μπουφάν ή οι φούστες, με πιο αθλητικά items όπως είναι τα κολάν, τα αθλητικά σουτιέν ή τα αθλητικά παπούτσια, θα δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εμφάνιση. Επιλέγοντας αθλητικά κομμάτια, άνετα αλλά και κομψά, θα είσαι βέβαιη ότι θα επενδύσεις σωστά. Για παράδειγμα, τα νέα Reebok Classic Leather Legacy συνδυάζουν την on-trend με τη ρετρό αισθητική και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

Reebok Classic Leather Legacy
Reebok Classic Leather Legacy

Sneakers Reebok Classic Leather Legacy, θα τα βρεις εδώ.

Αναγνώρισε τις περιστάσεις 

Το να υιοθετείς το στιλ αυτό και εκτός προπόνησης, απαιτεί να αναγνωρίζεις πότε είναι κατάλληλο και πότε δεν είναι. Παρόλο που το athleisure πιθανότατα δεν είναι το στιλ που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις για μια συνέντευξη για δουλειά, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για όταν κάνεις μια μεσημεριανή ή και βραδινή έξοδο. Κατά κανόνα, όσο πιο επίσημη είναι η περίσταση ή η τοποθεσία, τόσο πιο επίσημο θα πρέπει να είναι και το outfit. 

Αξεσουάρ

Ολοκλήρωσε μια athleisure εμφάνιση με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Για να πετύχεις ένα κομψό αποτέλεσμα συνδυασμένο με sport vibe, θα πρέπει να επενδύσεις σε αξεσουάρ που θα δώσουν την λάμψη που χρειάζεσαι, χωρίς επισημότητα.Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα καπέλο, ένα κομψό σακίδιο ή ένα ρετρό ζευγάρι trainers θα λειτουργήσει τέλεια.

reebok classic leather legacy
reebok classic leather legacy

Αθλητικά παπούτσια Reebok Classic Leather Legacy, θα τα βρεις εδώ.

Τέλος, μην ξεχνάς τα κοσμήματα. Θα προσθέσουν την τέλεια πινελιά στο street look σου αλλά μην το παρακάνεις. Ένα απλό ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα κολιέ με λεπτή αλυσίδα είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i