Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες του 2021 - Στην 9η θέση ο Τσιτσιπάς

Συνδυαστικά, αποκόμισαν 320 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

τενίστες

Τρεις από τους κορυφαίους παίκτες θα "χάσουν” το US Open λόγω τραυματισμών, παραμένουν όμως στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων, που συνδυαστικά αποκόμισε 320 εκατ. δολάρια το τελευταίο 12μηνο.

Το φετινό Αμερικανικό Όπεν ξεκινά έχοντας ορισμένες "ηχηρές” απουσίες, όπως αυτές των βετεράνων Roger Federer, Rafael Nadal και Serena Williams, αλλά και του 27χρονου Dominic Thiem, που κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών πέρυσι. 

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από το ποιος θα είναι ο νικητής του φετινού τουρνουά -και του κορυφαίου επάθλου των 25 εκατ. δολαρίων-, δεν αναμένεται να αλλάξει η κατάταξη στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους τενίστες, οι οποίοι ακόμη και να χάσουν κάποιο σημαντικό έπαθλο, αντισταθμίζουν τις όποιες απώλειες από τις χορηγίες.

Ο Federer, ο οποίος θα χάσει το US Open λόγω τραυματισμού στο γόνατο, καταλαμβάνει και φέτος την πρώτη θέση στη λίστα με προ φόρων έσοδα 90,6 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, εκ των οποίων λιγότερα από 1 εκατ. δολάρια προέρχονται από την παρουσία του στα γήπεδα. 

Η Naomi Osaka αύξησε το φετινό ρεκόρ της και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με έσοδα 60,1 εκατ. δολαρίων, άνω του 90% των οποίων προήλθαν από τις εκτός των γηπέδων εμφανίσεις και συνεργασίες της. Η Serena Williams, που επίσης θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 41,8 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενη από τον Novak Djokovic, με 38 εκατ. δολάρια. Ο Rafael Nadal συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με έσοδα 27 εκατ. δολαρίων, παρότι επίσης λόγω τραυματισμού στο πόδι θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το 2022.

Δες τη συνέχεια στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i