Βεατρίκη Σαρρή: Η Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια που γράφει τη δίκη της ιστορία στην Premier League

Από την τέταρτη κατηγορία στην κορυφή της Βρετανικής Super League.

σαρρη @Veatriki Sarri

Στην Ελλάδα σπάνια μια γυναίκα επιλέγει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Τι γίνεται όμως, αν εκτός από φανατική φίλαθλος, αγαπάει αληθινά το συγκεκριμένο άθλημα και έχει όνειρο να γίνει η γυναικεία version του χαρισματικού Pele; Ακολουθεί - χωρίς δεύτερη σκέψη - το παράδειγμα της Βεατρίκης Σαρρή, η οποία γράφει πλέον τη δίκη της ιστορία στην Premier League.

 

Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο εκδηλώθηκε στην ηλικία των 7 ετών, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στην ακαδημία ποδοσφαίρου των Νέων Χανίων. Τότε δεν είχε φανταστεί πόσο μακριά θα έφτανε χάρη στο ταλέντο αλλά και την επιμονή της. Και πράγματι, το πλήρωμα του χρόνου βρήκε τη Βεατρίκη να μετακομίζει στην Αγγλία καθώς αποφάσισε να συνδυάσει σπουδές και ποδόσφαιρο.

Η 23χρόνη ποδοσφαιρίστρια έκανε ντεμπούτο ξεκινώντας από την τέταρτη κατηγορία στο πλευρό της γυναικείας ομάδας της Λιντς. Με την εξαιρετική επίδοση της γρήγορη έφτασε να αγωνίζεται για τη Φάιλντ, η οποία βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν άργησε να φανεί με την Βεατρίκη να μοιάζει ασταμάτητη.

 

Η καριέρα της Ελληνίδας επιθετικού αρχίζει να αναδύεται με την μεταγραφή της στην γυναικεία ομάδα της Μπέρμιγχαμ, υπογράφοντας μάλιστα το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2021. Η Βεατρίκη Σαρρή, στον κρίσιμο αγώνα με την Άστον Βίλα, όπου οι δύο αντίπαλες ομάδες διεκδικούσαν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, εξασφαλίζοντας την νίκη στην ομάδα της. Η πρόκριση αυτή οδήγησε την Βεατρίκη να ασπάζεται τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας που σκόραρε στην αγγλική Super League. "Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Είναι τιμή μου να είμαι η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που σκόραρε στην Premier League", δήλωσε σε συνέντευξη της.

 

Η Βεατρίκη Σαρρή, μέσα από τη σκληρή προσπάθεια της, επιθυμεί να ανοίξει τον δρόμο και για άλλα κορίτσια στην Ελλάδα που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, όμως διστάζουν να το κάνουν. Πιστεύει πως υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές που αξίζει να παίζουν στο βρετανικό πρωτάθλημα, ενώ επιμένει πως μόνο με σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους της στο μέλλον.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i