Και τελικά, είναι το σεξ άσκηση;

Πόσο δίκιο και πόσο άδικο έχουν όσοι υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι η καλύτερη γυμναστική;

άσκηση iStock

Κάποια στιγμή στη ζωή τους, σχεδόν όλοι οι άντρες έχουν όντως γυμναστεί κάνοντας σεξ. Καθώς μεγαλώνουν, όμως, όσο κι αν σε κάποιον νέο φαίνεται αστείο, αρκετοί αναρωτιούνται, και πολύ καλά κάνουν, σχετικά με το αν το σεξ αποτελεί ασφαλή μέθοδο άσκησης ή αν επιβαρύνει την καρδιά. Γι' αυτό έχει σημασία να δούμε το αν η επιστήμη επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι η καλύτερη γυμναστική.

Διάδρομος γυμναστικής ή στρώμα κρεβατιού;

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υπολόγισε τα καρδιοαναπνευστικά οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν αρκετούς εθελοντές, από τη μία την ώρα που περπατούσαν πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστικής και από την άλλη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, σύγκριναν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 13 γυναίκες και 19 άντρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη, ενώ 3 στους 4 άντρες ήταν παντρεμένοι, 7 στους 10 έπασχαν από κάποιο είδος ασθένειας που επηρεάζει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και περίπου οι μισοί βρίσκονταν σε φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i