Πρωινή γυμναστική: 6 οφέλη που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα gym session και βελτίωσε άμεσα την ποιότητα της ζωής σου.

Πρωινή γυμναστική iStock

Το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται συνήθως από χασμουρητά, αναβολή στο ξυπνητήρι και μερικά extra λεπτά ύπνου. Σίγουρα, το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γυμναστική δεν ακούγεται το πιο διασκεδαστικό πράγμα στον κόσμου, αφού χάνεις χρόνο από τον ύπνο σου και δεν μπορείς να αποφύγεις το τακτικό λούσιμο.

Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς οι πρωινές ώρες είναι οι κατάλληλες για να γυμναστείς. Ήρεμος βραδινός ύπνος, καλύτερες αποδόσεις είναι μερικοί από τους λόγους που οι ειδικοί προτείνουν να ακολουθήσεις ένα πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής.

Διάβασε επίσης: Πώς θα μάθεις να ασκείσαι το πρωί χωρίς δυσκολία;

Πρωινή γυμναστική: 6 οφέλη που θα αλλάξουν την ζωή σου

πρωινη_γυμναστικη
Istock

Θα καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ ανακάλυψαν ότι όσοι αθλούνταν το πρωί βρήκαν τις λαχταριστές εικόνες φαγητού λιγότερο ελκυστικές από εκείνους που δεν έκαναν και ότι η πρωινή άσκηση αποτρέπει την κατανάλωση περιττών θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Ξεκούραστος βραδινός ύπνος

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου μία πρωινή προπόνηση μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και να μεγιστοποιήσει τον βαθύ ύπνο, σε σύγκριση με τις μεσημεριανές ή βραδινές προπονήσεις.

Θα είσαι πιο δραστήριος 

Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωινή γυμναστική σε ωθεί να είσαι πιο ενεργητικός καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 

Η πρωινή γυμναστική "καίει" περισσότερο λίπος

Όταν ασκείσαι πρωινές ώρες, το στομάχι σου είναι πιθανόν άδειο, Έρευνες έχουν αποδείξει πως όταν γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι, ο οργανισμός "καίει" το ήδη αποθηκευμένο λίπος και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Βελτιώνει την διάθεση σου

Όλοι γνωρίζουν ότι με την γυμναστική απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, οι οποίες είναι οι ορμόνες της χαράς. Αν ξεκινάς την ημέρα σου με ένα πρωινό session, τότε πολύ πιθανόν να έχεις ανεβασμένη διάθεση στην διάρκεια της ημέρας σου. 

Βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στην μυϊκή ανάπτυξη

Κατά τις πρωινές ώρες, τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι ανεβασμένα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γυμναστικής "όσο περισσότερη τεστοστερόνη έχουμε στο σώμα μας ενώ ασκούμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το σώμα μας στην παραγωγή μυών.

Διάβασε επίσης: Η καλύτερη ώρα για προπόνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i