Πώς θα μάθεις να ασκείσαι το πρωί χωρίς δυσκολία;

Έχουμε τα tricks της trainer.

ασκείσαι iStock

Συνεργάστηκε η Ζίνα Τασούλα, master trainer fitness professional tae box, Pilates και personal trainer.

Το είχες σκοπό να τρέξεις 5 χιλιόµετρα σήµερα, αλλά µε την οικογένεια, τη δουλειά και τις κοινωνικές υποχρεώσεις, απλά δεν τα κατάφερες. Ή ίσως διαπίστωσες πως η βραδινή άσκηση επηρεάζει αρνητικά την πέψη ή τον ύπνο σου.

Η λύση; Πρωινή άσκηση! Μετάθεσε την άσκηση πρώτη πρώτη στην ατζέντα σου.

"Οι άνθρωποι που ξεκινούν τη µέρα τους µε γυµναστική αισθάνονται καλύτερα, καθώς νιώθουν ότι έχουν κάνει τόσα πράγµατα ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν καν ξυπνήσει, για να µην αναφέρουµε την έξτρα ενεργητικότητα που παίρνουν από την πρωινή έκλυση ενδορφινών" σηµειώνει η personal trainer Ζίνα Τασούλα.

Αλλά πώς θα κάνεις την πρωινή άσκηση μέρος της καθημερινότητας σου;

Ξεκίνα χαλαρά

Βάλε ως στόχο να ασκείσαι µία ή δύο φορές την εβδοµάδα. "Όταν γνωρίζεις πως έχεις τα άλλα πέντε πρωινά για να χουζουρέψεις, θα σου είναι λίγο πιο εύκολο να ξυπνήσεις νωρίτερα. Και βεβαιώσου ότι, όταν έχεις πρωινή προπόνηση, το προηγούµενο βράδυ θα κοιµηθείς σχετικά νωρίς" προτείνει η Ζίνα Τασούλα.

Οργανώσου

Βγάλε τα ρούχα, τα παπούτσια και (αν παίρνεις µαζί σου) το µπουκάλι µε το νερό σου από το βράδυ ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις δικαιολογίες και να βεβαιωθείς πως θα είσαι πολύ γρήγορα έτοιµη. Και άφησε το ξυπνητήρι σου στην άλλη πλευρά του δωµατίου, έτσι που να πρέπει να τιναχτείς από το κρεβάτι για να το κλείσεις. Θα είναι πιο δύσκολο να ξανακοιµηθείς.

Διάβασε επίσης: "Όταν ξυπνάω το πρωί…" Σταμάτα να κάνεις ΑΥΤΑ τα 5 λάθη όταν ξυπνάς!

Κλείσε ραντεβού

Όταν ξέρεις πως κάποιος σε περιµένει έξω, δεν είναι εύκολο να χωθείς ξανά στο µαλακό κρεβάτι σου. "Η καλή συζήτηση µε µια φίλη που κάνετε τζόγκινγκ µαζί σχεδόν σε κάνει να ξεχνάς ότι τρέχεις αξηµέρωτα ένα παγωµένο πρωινό" λέει η expert.

Δώσε του χρόνο

Καθώς χρειάζεται να ρυθµίσεις από την αρχή το βιολογικό σου ρολόι, θα χρειαστούν 3-4 εβδοµάδες µέχρι να νιώθεις φυσιολογικό το πρωινό τρέξιµο. Το τέλος της άνοιξης ή η αρχή του φθινοπώρου είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις, καθώς ο καιρός και το περισσότερο φως θα σταθούν σύµµαχοί σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i