Το περπάτημα σε ωφελεί, αλλά όχι όπως νομίζεις

Οι σιωπηλοί περίπατοι είναι "θησαυρός".

περπάτημα iStock

Tο περπάτημα έχει χαρακτηριστεί ξανά και ξανά ως φάρμακο τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική ευεξία. Ίσως να το έχεις ήδη εντάξει στην καθημερινή σου ρουτίνα, όμως ίσως να μην παίρνεις όλα τα οφέλη του.

Το πρόβλημα έγκειται σε κάτι που συνηθίζουν πολλοί: το περπάτημα σε συνδυασμό με την ακρόαση μουσικής ή γενικότερα χρήσης ακουστικών για άλλο περιεχόμενο. Μπορεί να αποτελέσει αντιπερισπασμό και να σε εμποδίσει να επιτύχεις τη μέγιστη ευεξία από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, το απόλυτα σιωπηλό περπάτημα έχει γίνει ένας αγαπημένος τρόπος για την ενίσχυση της ευεξίας για χιλιάδες χρήστες του TikTok.

Αντί να επιλέξεις την έντονη αεροβική, να περπατήσεις με έναν φίλο ή να ακούσεις κάποιο podcast, η νέα αυτή τάση σε ενθαρρύνει να περάσεις χρόνο μόνος σου, κάνοντας άσκηση χαμηλής έντασης σε απόλυτη σιωπή. Αυτή η πρακτική σού επιτρέπει να βυθιστείς σε ενδοσκόπηση, προσφέροντας διαύγεια.

Σε μια καθημερινότητα που είναι γεμάτη από περισπασμούς, το να διαθέσεις χρόνο για να μείνεις λίγο μόνος σου και να διαλογιστείς περπατώντας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ωστόσο παραμένει ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Τα οφέλη του σιωπηλού περπατήματος

Το σιωπηλό περπάτημα, χωρίς μουσική ή άλλους περισπασμούς, έχει γίνει πιο δημοφιλές λόγω του ταραχώδους τρόπου ζωής μας και της ανάγκης μας να επιβραδύνουμε και να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας.

Ένα από τα βασικά οφέλη του είναι η ταχεία μείωση του άγχους και του στρες. Συχνά, πιάνουμε τον εαυτό μας να ζούμε στον αυτόματο πιλότο, σε κατάσταση επιβίωσης. Είναι μια προσέγγιση που ταιριάζει περισσότερο σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή, αλλά όχι στην καθημερινότητά μας.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i