Τι είναι το Humple Walk που έχει γίνει fitness trend;

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να ιδρώσεις χωρίς να πιέσεις υπερβολικά το σώμα σου; Μια απλή βόλτα.

walking istock

Η πανδημία Covid - 19 έφερε στο φως τα οφέλη του περπατήματος: αυτή η μορφή άσκησης δεν έχει εξαφανιστεί ενώ έχει γίνει μια προπόνηση που όλα τα είδη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το χρησιμοποιούν—κάνε scroll στο TikTok, για παράδειγμα, και θα δεις μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων να δημοσιεύουν #hotgirlwalk.

Το humple walk είναι μια προπόνηση που μπορείς να κάνεις για πάντα

Humple walk (ταπεινό περπάτημα) ή απλή βόλτα είναι όταν περπατάς στον καθαρό αέρα δίνοντας την ευκαιρία στο σώμα σου να χαλαρώσει. Η άσκηση σε χώρους πρασίνου μειώνει την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με δημοσίευση στο περιοδικό Extreme Physiology & Medicine. Οι πιο σκληρές προπονήσεις, όπως η HIIT ή σπριντ επιβαρύνουν  το σώμα σου, το οποίο δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ σωματικού και ψυχικού στρες. Έτσι, ακόμα και αφού τελειώσεις, αυτή η κουραστική αίσθηση θα παραταθεί.

Humple Walk: Πώς να περπατήσεις αποτελεσματικά

Το περπάτημα μπορεί να είναι τόσο χαλαρό ή τόσο δύσκολο όσο το κάνεις. Όλα εξαρτώνται από εσένα και τι θέλει το σώμα σου (και το μυαλό σου). Αν θέλεις να αυξήσεις την ένταση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μετατρέψεις τη βόλτα σου σε προπόνηση. Μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα πεζοπορίας σε πλατφόρμες όπως οι Peloton, iFit, Aaptiv, Apple Fitness+, Obé και πολλά άλλα. Ή μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ρουτίνα, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα πράγματα:

1. Επιτάχυνε τον ρυθμό σου

Το περπάτημα μέχρι την προπόνηση δεν είναι μια απλή βόλτα από το σημείο Α στο σημείο Β. Για να περπατάς με μέτρια ένταση, πρέπει να κάνεις μεταξύ 3,5 και 5 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, ένας άνθρωπος πρέπει να περπατά γρήγορα για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, το οποίο σημαίνει περίπου 3.000 βήματα την ημέρα με βάση το ρυθμό των 100 βημάτων το λεπτό.

2. Πρόσθεσε διαστήματα και κλίσεις

Η αλλαγή του ρυθμού και του εδάφους όχι μόνο αυξάνει την πρόκληση, αλλά σπάει και τη μονοτονία για να κάνει τη ρουτίνα σου λίγο πιο διασκεδαστική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθορισμένο χρόνο για διαστήματα, ας πούμε, επιταχύνοντας το ρυθμό για ένα λεπτό, ακολουθούμενο από άλλο ένα λεπτό ευκολότερης προσπάθειας ή να δοκιμάσεις τα fartleks (Ο όρος Fartlek είναι σουηδικός και σημαίνει "παιχνίδι ταχύτητας") εάν θέλεις κάτι λιγότερο δομημένο. Απλώς επίλεξε ένα αντικείμενο σε απόσταση (ας πούμε, ένα δέντρο ή ένα σημάδι στοπ) και επιτάχυνε το βήμα σου μέχρι να το φτάσεις. Επιβράδυνε, εντόπισε άλλο ένα και μετά επανάλαβε. Το περπάτημα σε ανηφορική διαδρομή μπορεί επίσης να αυξήσει την πρόκληση, κάνοντας τους μυς των κάτω ποδιών σου να γυμναστούν πιο σκληρά. 

3. Περπάτα με τεχνική

Το αποτελεσματικό περπάτημα απαιτεί σωστή τεχνική για να ενεργοποιήσεις τους μυς σου. Καθώς προχωράς προς τα εμπρός, θα πρέπει να νιώθεις τις γάμπες σου να "καίγονται" με κάθε βήμα και θα πρέπει να εμπλέκεις ενεργά τους γλουτούς και τον πυρήνα σου. Τα χέρια σου πρέπει να βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών, να κινούνται εμπρός και πίσω.

Φυσικά, οι τάσεις της φυσικής κατάστασης έρχονται και παρέρχονται σε αντίθεση με το περπάτημα που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Είναι μια θεμελιώδης ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i