Η άσκηση που δεν κάνεις σπιντάρει τον μεταβολισμό σου και καίει λίπος!

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική εάν θέλεις να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου, να κάψεις λίπος και να βελτιώσεις τη συνολική φυσική σου κατάσταση.

gym istock

Ο μεταβολισμός, η περίπλοκη διαδικασία που είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των λειτουργιών του σώματος. Η καρδιαγγειακή άσκηση, που συνήθως αναφέρεται ως αερόβια, είναι βασικό συστατικό για την υποστήριξη ενός υγιούς μεταβολισμού.

Η ενασχόληση με καρδιαγγειακές δραστηριότητες βοηθά στην αύξηση του καρδιακού παλμού και της κατανάλωσης οξυγόνου, προάγοντας την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις που ενισχύουν τον μεταβολισμό και μπορούν εύκολα να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σου. Είτε πρόκειται για διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), ασκήσεις που χρησιμοποιούν το δικό σου σωματικό βάρος ή προπονήσεις χορού, η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και της συνολικής σωματικής ευεξίας.

Μιλήσαμε με τον Μηνά Μαλάτο, BSc Physical Education & Sport Science, USA Triathlon Certified Coach, και μας υπέδειξε μία άσκηση που ενισχύει τον μεταβολισμό και μπορεί άνετα να γίνουν στο σπίτι. 

Η άσκηση που σπιντάρει τον μεταβολισμό σου

Οι ορειβασίες (Mountain Climbers), μια δυναμική και full body άσκηση, προσφέρει μια αποτελεσματική αερόβια προπόνηση που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι για την ενίσχυση του μεταβολισμού.

Αυτή η άσκηση χρησιμοποιεί το δικό σου σωματικό βάρος και εμπλέκει πολλές μυϊκές ομάδες: του πυρήνα, των χεριών και των ποδιών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Οι γρήγορες, εναλλασσόμενες κινήσεις των ποδιών μιμούνται την ένταση της αναρρίχησης, παρέχοντας μια εξαιρετική καρδιαγγειακή πρόκληση.

Οι ορειβασίες είναι μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος που ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό, παρέχοντας τόσο καρδιαγγειακή όσο και μυϊκή προπόνηση. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική άσκηση για τη δέσμευση του πυρήνα και του κάτω μέρους του σώματος, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Αυτή η άσκηση είναι ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της συνολικής μεταβολικής υγείας χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Πώς να κάνεις τις ορειβασίες (mountain climbers)

mountain
istock

  • Οι ορειβασίες ξεκινούν από θέση push-up με τα χέρια τεντωμένα μπροστά και τα πόδια πίσω.
  • Εναλλάξ φέρε μια το δεξί μία το αριστερό γόνατο μπροστά στο στήθος.
  • Καθώς συνεχίζεις την εναλλαγή ποδιών, η κίνηση γίνεται πιο εκρηκτική.
  • Μετά από 20 έως 30 δευτερόλεπτα θα νιώσεις τα αποτελέσματα αυτής της εξαιρετικά ευεργετικής άσκησης.

Οδηγίες

  • Κράτα τους κοιλιακούς σου σφιγμένους όταν εκτελείς ορειβασίες.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις να κυρτώνεις την πλάτη σου
  • Μην κρατάς το βάρος σου στα δάχτυλα των ποδιών σου
  • Αυτή θα πρέπει να είναι μια γρήγορη κίνηση, γι' αυτό προσπάθησε να μαζεύεις τα πόδια σου όσο πιο γρήγορα μπορείς, αλλά εάν είσαι αρχάρια στις ορειβασίες, κάνε την αργά και αύξησε την ταχύτητα των ποδιών σας καθώς αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία στην άσκηση.
  • Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ορειβασίες, φρόντισε να ελέγξεις ότι οι γλουτοί σου δεν ανεβαίνουν στον αέρα και ότι τα χέρια σου παραμένουν στη θέση τους ακριβώς κάτω από τους ώμους σου.

Σχετικά: Με ποιες ασκήσεις καις περισσότερες θερμίδες στο σπίτι;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i