Γρήγορος μεταβολισμός και απώλεια βάρους; Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που χρειάζεσαι

Αν θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτός o ξηρός καρπός είναι σύμμαχός σου!

ξηροι_καρποι Istock

Η απώλεια βάρους και η ενίσχυση του μεταβολισμού σου θέλει αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πολλή υπομονή. Πρέπει να πεις αντίο σε κάθε τι πρόχειρο και ανθυγιεινό φαγητό και να προσθέσεις στη διαατροφή σου υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα. Έτσι, εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, θα γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντικό είναι να συμπεριλάβεις υγιεινές τροφές στη διατροφή σου. Στη λίστα των υγιεινών τροφών, οι ξηροί καρποί υπολογίζονται ως υπερτροφές.

Οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί ως υγιεινές τροφές στη μεσογειακή διατροφή λόγω των μοναδικών διατροφικών τους περιεχομένων και η κατανάλωσή τους συνιστάται σε πληθυσμούς παγκοσμίως.

 Οι ξηροί καρποί, όπως τα κάσιους, τα φουντούκια, τα καρύδια Βραζιλίας, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης, τα μακαντάμια και τα φιστίκια, είναι τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, το καθένα με ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών. Σήμερα, όμως, θα εξηγήσουμε γιατί ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός είναι ιδανικός για να αποκτήσεις γρήγορο μεταβολισμό - με ξεχνάς, φυσικά, να ασκείσαι- και να χάσεις περιττό βάρος.

Κάσιους: Το θρεπτικό σνακ για γρήγορο μεταβολισμό και απώλεια βάρους 

Διαβάστε επίσηςΟι ξηροί καρποί που διατηρούν τις αρτηρίες σου καθαρές

Κάσιους_μεταβολισμος

 

Τα κάσιους εκτός από ένα απολαυστικό σνακ, ειδικά για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή, είναι μια πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες που βοηθούν στην πέψη και προάγουν την ανοσία του εντέρου.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα μετατρέπουν σε ένα χορταστικό γεύμα και σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του μεταβολισμού, στον περιορισμό της όρεξης και στη διευκόλυνση της απώλειας βάρους.

Τα κάσιους έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, η πλειονότητα της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά είναι ακόρεστα λιπαρά, τα οποία θεωρούνται υγιεινά για την καρδιά και μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα LDL. Αυτά τα λίπη μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις χορτάτη και ικανοποιημένη, μειώνοντας την ξαφνική επιθυμία για φαγητό. Η συμπερίληψη κάσιους στην καθημερινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση και πέψη των θρεπτικών συστατικών.

Οι διάφορες βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο που συναντάς σε αυτόν τον θρεπτικό ξηρό καρπό βοηθούν στις βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες υποστηρίζουν τη γενική υγεία και βελτιώνουν την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό της γλυκόζης. Στην πραγματικότητα, η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Ο συνδυασμός υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών στα κάσιους μπορεί να συμβάλει σε αυξημένα αισθήματα κορεσμού και μειωμένη λαχτάρα, διευκολύνοντας τον έλεγχο του μεγέθους των μερίδων και την αντίσταση στα ανθυγιεινά σνακ.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σε έναν καλό μεταβολισμό, σταθερά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και αίσθημα κορεσμού για περισσότερες ώρες σε σύγκριση με έναν άλλο σνακ.

Αν και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλό είναι να καταναλώνεις τα κάσιους με μέτρο, και να ακολουθείς τις οδηγίες του ειδικού γιατρού για την διατροφή σου.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι ξηροί καρποί που δεν παχαίνουν και ταιριάζουν στη δίαιτα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i