Η σημασία της αποθεραπείας από την ειδικό και ο «σύμμαχος» που θα χρειαστείς

Η Μάντη Περσάκη μας αποκαλύπτει τα οφέλη της νέας τεχνολογίας από την Under Armour.

Processed with VSCO with a5 preset

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται ακόμα και από τους μεγαλύτερους αθλητές είναι η παραμέληση του σωστού ζεστάματος και της αποθεραπείας. Ως αθλήτρια κολύμβησης, αλλά και αργότερα στο Πανεπιστήμιο κατά την ενασχόληση μου με το Pilates, έμαθα τη σπουδαιότητα του σωστού ζεστάματος και της αποθεραπείας, κάτι που προσπαθώ να τονίζω στους μαθητές μου και να τους το περάσω ως τρόπο ζωής.

Η προθέρμανση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πριν από κάθε μορφή άσκησης. Είναι η σωστή εκτέλεση μιας σειράς ασκήσεων που στοχεύει στη προετοιμασία τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά του ασκούμενου να δεχτεί στη συνέχεια της προπόνησης μια μεγαλύτερη επιβάρυνση. Με την αύξηση της κυκλοφορίας και του μεταβολισμού αυξάνεται η ελαστικότητα των μυών, αποφεύγονται τραυματισμοί, και τέλος αυξάνεται η ικανότητα απόδοσης έργου.

Η σημασία της αποθεραπείας από την ειδικό και ο «σύμμαχος» που θα χρειαστείς - εικόνα 1

Κατά την αποθεραπεία από την άλλη, επιτυγχάνεται πιο γρήγορα η αποκατάσταση των μυών μειώνοντας έτσι την αίσθηση του λεγόμενου «πιασίματος», αφού το γαλακτικό οξύ διαχέεται σε ολόκληρο το μυ και όχι μόνο στο κέντρο του. Επίσης με το χαλάρωμα τροφοδοτούνται πλήρως με την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου όλα τα όργανα. Τέλος μειώνεται η καρδιακή συχνότητα και επανέρχεται η καρδιά στη φυσιολογική της λειτουργία, όπως επίσης και οι μύες με τις διατάσεις στο τέλος της προπόνησης επανακτούν το αρχικό τους μήκος, αφού κατά την διάρκεια της άσκησης βρίσκονται σε διαρκή σύσπαση.

Η σημασία της αποθεραπείας από την ειδικό και ο «σύμμαχος» που θα χρειαστείς - εικόνα 2

Για τους λόγους αυτούς χαίρομαι πραγματικά που συνεργάζομαι με μια εταιρία που πρωτοπορεί στο τομέα αυτό, την Under Αrmour. H Under Αrmour εξακολουθεί να αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, την κορυφαία τεχνική εταιρία μια και διαρκώς μου προσφέρει τεχνολογίες που με βοηθούν να γίνω καλύτερη, εξωτερικά και εσωτερικά! Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με την Celliant, δημιούργησε την επαναστατική τεχνολογία UA Recover™ όπου, στο εσωτερικό κομμάτι των ρούχων, βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στο ύφασμα ένα μαλακό βιοκεραμικό τύπωμα (bio-ceramic print). Αυτό απορροφά τη θερμότητα που εκκρίνει το σώμα ενός αθλητή και τη μετατρέπει σε υπέρυθρη ενέργεια που επιστρέφει ξανά πίσω στο σώμα, με σκοπό τη γρήγορη αποκατάσταση των μυών. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές αλλά και τους απλούς ασκούμενους να έχουν, μετά το κυρίως μέρος της προπόνησης τους, όλα τα οφέλη της αποθεραπείας, ακόμη και αν για κάποιο λόγο την έχουν παραλείψει!

Φυσικά, βέλτιστο αποτέλεσμα θα πάρουμε αν κάνουμε την αποθεραπεία φορώντας μια τέτοια τεχνολογία.

Η σημασία της αποθεραπείας από την ειδικό και ο «σύμμαχος» που θα χρειαστείς - εικόνα 3

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) , τα προϊόντα καθορίστηκαν ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη τεχνολογία ως την πιο εξελιγμένη και κλινικά δοκιμασμένη τεχνολογία κλωστοϋφαντουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αθλητή!

Μάθε περισσότερα για τη νέα τεχνολογία UA Recover™ εδώ:

Από τη Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i