Γιατί να κάνεις kick – box όπως η Κ. Σπυροπούλου

Η πρόσφατη φωτογραφία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στο Instagram σε full kick-boxing προπόνηση, μας έκανε να σκεφτούμε διπλά και τριπλά, γιατί πρέπει να τιμήσουμε κι εμείς μια τέτοια μέθοδο άσκησης.

22.06.2014

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Γιατί να κάνεις kick - box όπως η Κ. Σπυροπούλου

Το kickboxing δε συσφίγγει μόνο τους γλουτούς σου – ακονίζει και το μυαλό σου. Όταν ερευνητές σύγκριναν τομογραφίες εγκεφάλου από άτομα με μαύρη ζώνη στο καράτε και άτομα αρχάρια στις πολεμικές τέχνες, ανακάλυψαν ότι οι επαγγελματίες είχαν δομικές διαφορές σε κάποια σημεία της παρεγκεφαλίδας και του πρωτεύοντα κινητικού φλοιού, δύο περιοχές που σχετίζονται με τον έλεγχο της κίνησης.

Μετάφραση; Η ισχύς πίσω από τις δυνατές γροθιές προέρχεται από τον εγκέφαλο και το επίπεδο της εμπειρίας σου, όχι από τους μυς σου. «Στις πολεμικές τέχνες ευθυγραμμίζεις τις κινήσεις σου με την αναπνοή σου, ώστε να συντονίζεσαι με την προπόνησή σου και να ενισχύεις τα αποτελέσματα» τονίζει η Lois ButcherPoffley, Ph.D., ψυχολόγος Άσκησης και επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Temple των ΗΠΑ.

Δεν τρελαίνεσαι για το καράτε; Η τιθάσευση της δύναμης του μυαλού έχει να κάνει με το συγχρονισμό, γι’ αυτό βάλε τη μουσική που σου αρέσει, είτε κάνεις kickboxing είτε μάθημα spinning, και άφησε τη μουσική να σε οδηγήσει!

Celebrity fan του kick – box: Σάντρα Μπούλοκ:

«Κάνω πολύ Pilates, kick-boxing και προπόνηση με βάρη στο Λος Άντζελες, ενώ όταν είμαι στο Τέξας, τρέχω ή κάνω ποδήλατο»,τονίζει η Σάντρα.
 
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ KICK BOXING ΕΔΩ

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece