Ο #1 κανόνας που πρέπει να ακολουθείς όταν πλένεις το κολάν γυμναστικής σου

Μήπως τελευταία τα ρούχα γυμναστικής σου έχουν μια περίεργη και άσχημη μυρωδιά, ακόμα και μετά το πλύσιμο; Τι να κάνεις;

05.05.2019

εχεις διαβασει

Ο #1 κανόνας που πρέπει να ακολουθείς όταν πλένεις το κολάν γυμναστικής σου

Φυσικά και είναι κάτι σημαντικό, γιατί ποια δε θέλει να φοράει ευωδιαστά κολάν γυμναστικής, όταν αποφασίζει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να πάει για προπόνηση; Όπως φαίνεται, όμως, το να μουλιάσεις τα κολάν και τα αθλητικά σουτιέν σου σε μαλακτικό ρούχων, μάλλον, θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά όταν μιλάμε για τη δυσωσμία του ιδρώτα.

Διάβασε επίσης: 6 συνήθειες που καταστρέφουν το καινούργιο κολάν σου!

Συνήθως τα ρούχα γυμναστικής μας είναι “τεχνικά”, δηλαδή έχουν δημιουργηθεί από συγκεκριμένα υλικά που εμποδίζουν τον ιδρώτα και διευκολύνουν την άσκηση μας, “αναβαθμίζοντας” έτσι κάθε fitness εμπειρία. “Βάζοντας μαλακτικά σε αυτά τα ρούχα τα καταστρέφεις. Σκέψου το σα να βάζεις λάθος προιόντα στην επιδερμίδα σου και να μπλοκάρεις τους πόρους σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πόρους αυτών των ρούχων που μπλοκάρονται από τα μαλακτικά και δεν μπορούν να αποβάλλουν τον ιδρώτα”, εξηγεί η επιστήμονας γνωστού απορρυπαντικού Jennifer Ahoni.

Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί πως αυτό δε συμβαίνει με κάθε αθλητικό ύφασμα. Αυτό που έχεις να κάνεις, σύμφωνα με την Ahoni, είναι να παρατηρήσεις αν τα ρούχα γυμναστικής σου έχουν μια περίεργη (και άσχημη) μυρωδιά που παραμένει ακόμα και μετά το πλύσιμο.

Κι αν, όντως, συμβαίνει τι να κάνω;

Η fitfluencer Lee Tilghman προσθέτει 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλύσιμο για να απομακρύνει κάθε άσχημη μυρωδιά.

Διάβασε επίσης: Πότε πρέπει να αλλάξεις ρούχα γυμναστικής; Τι ημερομηνία λήξης έχει το κολάν σου;

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece