Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο "χρυσός" Στέφανος Ντούσκος και η θριαμβευτική κούρσα του

Κατέκτησε την κορυφή, κάνοντας όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

Στέφανος Ντούσκος Instagram @stefanosntou

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, απέσπασε ο Στέφανος Ντούσκος, έπειτα από μια εντυπωσιακή κούρσα στο αγώνισμα του απλού σκιφ κωπηλασίας, πραγματοποιώντας μάλιστα και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο "χρυσός” πλέον Στέφανος Ντούσκος ανέβηκε στο βάθρο της επιτυχίας, χαρίζοντας στιγμές υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, με το πρώτο βραβείο που του απονεμήθηκε. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης παρόλο που ήταν τέταρτος μέχρι τα 500 πρώτα μέτρα της κούρσας, δεν φάνηκε να πτοήθηκε, καταλαμβάνοντας λίγο αργότερα την πρώτη θέση, κάνοντας νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 06:40:45. Η τελική κατάταξη που διαμορφώθηκε, ακολουθώντας την πρωτιά του Έλληνα Ολυμπιονίκη, έρχεται ως εξής: Δεύτερη η Νορβηγία με τον Κιέτιλ Μπορτς, τρίτη η Κροατία με τον Νταμίρ Μάρτιν, τέταρτη η Δανία με τον Σβέρι Νίλσεν , πέμπτη η Ρωσία με τον Αλεξάντερ Βιαζόνκιν και έκτη η Λιθουανία με τον Μιντάουγκα Γκρισκόνις.

 

"Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω”, ήταν η πρώτη φράση του Στέφανου Ντούσκου, μόλις κατέκτησε την κορυφή. "Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 750-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα κι εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα μου, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου”, δήλωσε φανερά συγκινημένος ο νεαρός Ολυμπιονίκης.

Δες τις δηλώσεις του Ολυμπιονίκη κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου: 

 

Η Ελλάδα κατέκτησε για τέταρτη φορά μετάλλιο στο αγώνισμα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά για πρώτη φορά χρυσό, χάρη στον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη φορά σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Λίγα λόγια για τον χρυσό Ολυμπιονίκη:

Ο Στέφανος Ντούσκος Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 και είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Μάλιστα, οι Ολυμπιακοί της Ιαπωνίας ήταν οι δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στα 19 ετών του συμμετείχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i