10 ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

Γρήγορη καύση λίπους για όσους δεν αντέχουν το τρέξιμο.

τρέξιμο unsplash

Oι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος, ακολουθούν τη συνηθισμένη συνταγή του τρεξίματος και πράγματι είναι αρκετά αποδοτική. Με ρυθμό 6 λεπτών ανά χιλιόμετρο θα κάψετε περίπου 10 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτός είναι ένας καλός αριθμός, και αν μπορείτε να τρέξετε πιο γρήγορα, θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες. Αλλά αν το τρέξιμο δεν είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, υπάρχουν πολλές μορφές άσκησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες με αυτόν τον ρυθμό. Δείτε λοιπόν μερικούς τρόπους για να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο. 

Swing Kettlebell 

Αυτή η εκρηκτική άσκηση γυμνάζει τους μεγάλους, ισχυρούς μύες γύρω από τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους, ενώ επιπλέον κάνει την καρδιά σας να δουλεύει πιο "σκληρά", σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες έκαψαν 20,2 θερμίδες ανά λεπτό και ο μέσος καρδιακός ρυθμός τους ήταν 93% υψηλότερος από τον μέγιστο που είχαν σημειώσει κατά τη διάρκεια ενός 20λεπτου προγράμματος. 

Εσωτερική Κωπηλασία 

Ένας άνδρας 90 κιλών μπορεί να κάψει έως και 377 θερμίδες κατά τη διάρκεια 30 λεπτών έντονης κωπηλασίας, ή περίπου 12,5 θερμίδες ανά λεπτό, σύμφωνα με έκθεση μελέτης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Και επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους μυς των χεριών, των ποδιών και της πλάτης σας για να κάνετε αποτελεσματική κωπηλασία, είναι μια εξαιρετική προπόνηση για όλο το σώμα. 

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i