Κουράζεσαι και απελπίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Δοκίμασε αυτή τη 15λεπτη "ανάποδη" προπόνηση

Μπορείς να κάνεις το δυσκολότερο μέρος μίας προπόνησης πρώτα (κάτι σαν ανάποδη πυραμίδα ή αντίστροφη μέτρηση), όταν βρίσκεσαι στην καλύτερη φυσική σου κατάσταση.

γυμνασμένο σώμα iStock

Οι εμπειρογνώμονες της παραγωγικότητας συχνά λένε στους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αποστολή της ημέρας πρώτη. Ο λόγος είναι ότι η αίσθηση της ολοκλήρωσης που δημιουργείται σου δίνει την ώθηση ώστε να ασχοληθείς και με τα λιγότερο σημαντικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια της ημέρας- καθώς μειώνεται και η προσοχή σου. Φυσικά, αυτή η πρακτική μπορεί να εφαρμοστεί και στο γυμναστήριο. Μπορείς να κάνεις το δυσκολότερο μέρος μίας άσκησης πρώτα (κάτι σαν ανάποδη πυραμίδα ή αντίστροφη μέτρηση), όταν βρίσκεσαι στην καλύτερη φυσική σου κατάσταση, λέει ο Albert Matheny, συνιδιοκτήτης του Soho Strength Lab στη Νέα Υόρκη.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η κατηφόρα: Καθώς ο αριθμός των επαναλήψεων αυξάνεται, η πνευματική ορμή που χτίζεις σου επιτρέπει να τελειώσεις την άσκηση δυνατή, ακόμα και όταν το σώμα σου αρχίσει να κουράζεται. Ακολούθησε λοιπόν αυτή την "προπόνηση της αντίστροφης μέτρησης" του Matheny 2 με 3 μέρες τη βδομάδα χρησιμοποιώντας βαράκια των τριών με πέντε κιλών.

  • Κάνε 5 επαναλήψεις για την καθεμία από τις ασκήσεις που ακολουθούν με τη σειρά, προχωρώντας από τη μία στην άλλη χωρίς διάλειμμα.
  • Κάνε ένα μικρό μόνο διάλειμμα (30 με 60 δευτερόλεπτα) αν χρειαστεί και έπειτα επανάλαβε τον κύκλο των ασκήσεων, κάνοντας 4 επαναλήψεις για την κάθε κίνηση.
  • Συνέχισε μειώνοντας τις επαναλήψεις κάθε κύκλου μέχρι να φτάσεις στη μία.

 

Κίνηση 1η:

Κουράζεσαι και απελπίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Δοκίμασε αυτή τη 15λεπτη "ανάποδη" προπόνηση - εικόνα 1
 

Κράτησε ένα βαράκι στο κάθε χέρι ακριβώς πάνω από τους ώμους σου, με τις παλάμες στραμμένες μέσα, μετά γονάτισε και κάθισε στον αέρα(σα να κάθεσαι σε μία καρέκλα), μέχρι να είναι οι μηροί σου παράλληλοι με το πάτωμα(Α). Πίεσε τις φτέρνες σου για να σηκωθείς, σηκώνοντας τα βαράκια πάνω από το κεφάλι σου(Β). Επίστρεψε στην αρχική σου στάση. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Κίνηση 2η:

Κουράζεσαι και απελπίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Δοκίμασε αυτή τη 15λεπτη "ανάποδη" προπόνηση - εικόνα 2

Στάσου όρθια με τα πόδια χωριστά στο πλάτος των γοφών σου και κράτησε ένα βαράκι στο κάθε χέρι στις δύο πλευρές(Α). Κάνε ένα βήμα πίσω με το δεξί σου πόδι και λύγισε και τα δύο σου γόνατα καθώς χαμηλώνεις, μέχρι το αριστερό σου γόνατο να έχει λυγίσει κατά 90 μοίρες(Β). Πίεσε το αριστερό σου πόδι για να σταθείς και πάλι όρθια και επανάλαβε  το ίδιο στην άλλη πλευρά. Αυτή είναι μία επανάληψη.

8 τρόποι να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη αναπνοή (εύκολα εννοείται!)

Κίνηση 3η:

 

Κουράζεσαι και απελπίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Δοκίμασε αυτή τη 15λεπτη "ανάποδη" προπόνηση - εικόνα 3

Πιάσε ένα ζευγάρι βαράκια και πάρε στάση για pushup, με τα χέρια σου πάνω  στα βαράκια και τα πόδια σου σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το πλάτος των γοφών σου(Α). Ίσιωσε τον κορμό σου και λύγισε το δεξί σου αγκώνα μέχρι να σηκώσει το βαράκι ως το στήθος σου, κρατώντας την παράλληλη στάση προς το έδαφος(Β). Αργά βάλε το βαράκι πάλι πίσω στην αρχική του θέση και επανάλαβε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Κίνηση 4:

 

Κουράζεσαι και απελπίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Δοκίμασε αυτή τη 15λεπτη "ανάποδη" προπόνηση - εικόνα 4

Πιάσε ένα ζευγάρι βαράκια και πάρε στάση για pushup, με τα χέρια σου πάνω  στα βαράκια και τα πόδια σου σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το πλάτος των γοφών σου(Α). Ίσιωσε τον κορμό σου και λύγισε το δεξί σου γόνατο προς την εξωτερική πλευρά του δεξιού αγκώνα σου(Β). Κρατήσου για λίγο σε αυτή τη στάση και έπειτα ξεκίνα από την αρχική θέση και κάνε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Αυτή είναι μία επανάληψη. Μπορείς να το κάνεις δυσκολότερο αν κάνεις και ένα pushup ανάμεσα στην κάθε επανάληψη, αμέσως αφού θα έχεις επιστρέψει στην αρχική θέση.

Η συνταγή για νόστιμη, υγιεινή μηλόπιτα με ελάχιστη ζάχαρη by Στέλιος Παρλιάρος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i