Αθλητικό σουτιέν: Τι συμβαίνει αν δεν το φοράμε στην άσκηση;

Και ποια είναι τα πέντε είδη άσκησης που μπορούμε να κάνουμε χωρίς αθλητικό σουτιέν;

body-building-battle-ropes-picture-id898429508 Credit:Pekic

6 facts για το αθλητικό σουτιέν που καλό είναι να γνωρίζεις:

  • Αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις και χωρίς αθλητικό σουτιέν: σανίδα,

    στατικό κάθισμα, κάθισμα με στήριξη της πλάτης στον τοίχο, βυθίσεις τρικεφάλων και γέφυρα γλουτών.

  • Το στήθος αποτελείται από λιπώδη και αδενικό ιστό (αυτός παράγει το γάλα όταν θηλάζεις) και ενώνεται με τα θωρακικά τοιχώματα μόνο χάρη στους συνδετικούς ιστούς (Cooper’s ligaments). Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ ευαίσθητο στους κραδασμούς που προκαλούνται όταν γυμνάζεσαι χωρίς αθλητικό σουτιέν που θα το κρατά σταθερά στη θέση του.
  • Σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρέθηκε πως το κατάλληλο σουτιέν μπορεί να μειώσει τις αναπηδήσεις των μαστών κατά την άσκηση από 38% έως 78%.
  • Ένα τρισδιάστατο 8 σχηματίζει η κίνηση του στήθους σου όταν γυμνάζεσαι, προκαλώντας ενόχληση, πόνο και πίεση στο εξωτερικό δέρμα και στους συνδετικούς ιστούς. Ακόμα κι αν το στήθος σου είναι μικρό, το αθλητικό σουτιέν είναι απαραίτητο στις προπονήσεις με κραδασμούς.
  • Τσέκαρε αν το αθλητικό σουτιέν που θέλεις να αγοράσεις είναι το σωστό για το στήθος σου: Στο δοκιμαστήριο, σήκωσε τα χέρια ψηλά, κάνε μερικές επιτόπιες αναπηδήσεις και στροφές του κορμού. Αν ακολουθεί την κίνηση του σώματός σου, είσαι ΟΚ.
  • Αν, παρ’ όλ’ αυτά, δε σου είναι απαραίτητο το αθλητικό σουτιέν, μην καταπιέζεσαι. Η Natasha Desai, MD, αθλητίατρος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει πως το όφελος του σουτιέν περιορίζεται στην προστασία από την ενόχληση και τον πόνο, αλλά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με τη χαλάρωση. Οι σύνδεσμοι που το ενώνουν με το θώρακα θα χάσουν σταδιακά την ελαστικότητά τους και η βαρύτητα θα κάνει τη δουλειά της!

Διάβασε επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις το σωστό sports bra για σένα 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i