Ποιο μηχάνημα γυμναστικής να κάνω; Crash test σε ελλειπτικό, στατικό ποδήλατο και διάδρομο

Διάδρομος, ποδήλατο και ελλειπτικο μηχάνημα: Διάβασε το συγκριτικό τεστ και βρες το όργανο γυμναστικής που σου ταιριάζει!

sweaty-woman-running-on-treadmill-during-sports-training-in-a-gym-picture-id907511464 Credit:skynesher

Θέλεις να επενδύσεις σε ένα μηχάνημα γυμναστικής αλλά δεν είσαι σίγουρη ποιο σου ταιριάζει; Κάνοντας crash test στα τρία πιο δημοφιλή - το διάδρομο, το στατικό ποδήλατο και ελλειπτικό -, θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις.

Διάδρομος

Υπέρ

Λόγω του ότι όταν κάνεις διάδρομο πρέπει να είσαι όρθια, να στηρίζεις το βάρος του σώματός σου και να προπονείσαι σε κλίση με πλήθος προγραμμάτων, ο διάδρομος αποτελεί εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση και παράλληλα κάνει καλό στην ενδυνάμωση των οστών σου.

Κατά

Ενώ από τη μία σου προσφέρει μεγάλη προσαρμοστικότητα, το τρέξιμο σε έναν κινούμενο ιμάντα δεν αποτελεί πιστή αντιγραφή της εμπειρίας και των προκλήσεων που έχεις όταν τρέχεις έξω, σε στέρεη επιφάνεια. Πολλές φορές ο ιμάντας δεν είναι όσο φαρδύς ή μακρύς χρειάζεται, με αποτέλεσμα να σου δημιουργούνται προβλήματα, ειδικά αν αντιμετωπίζεις ορθοπεδικά θέματα ή πόνους στα γόνατα.

Διάβασε επίσης: Το πρόγραμμα για τρέξιμο στο διάδρομο που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος

Στατικό ποδήλατο

Υπέρ

Αποτελεί καλή επιλογή αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα, στους γοφούς, στη μέση ή άλλα ορθοπεδικά προβλήματα, καθώς δεν τραντάζει το σώμα σου. Είναι πολύ άνετο για τους υπέρβαρους και σου προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο της έντασης.

Κατά

Δεν δυναμώνει τα οστά όπως ο διάδρομος, λόγω του ότι είσαι καθιστή, συν του ότι σου δίνει πολλές ευκαιρίες να κάνεις... «ζαβολιές» και να μειώσεις την αντίσταση όταν δυσκολευτείς, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι έξω με ένα κανονικό ποδήλατο. Συν του ότι πολλοί παραπονιούνται για «πιάσιμο» στην περιοχή των γλουτών.

Διάβασε επίσης: Ποδήλατο + Pilates, μποξ + yoga, τρέξιμο +...: Να ποιες ασκήσεις πρέπει να συνδυάζεις για MAXIMUM αποτέλεσμα στο σώμα

Ελλειπτικό μηχάνημα

Υπέρ

Είναι από τα πιο δημοφιλή μηχανήματα και απαιτούν περισσότερη προσπάθεια από το ποδήλατο, καθώς και στήριξη του βάρους του σώματός σου. Έχει πιο ήπια επίδραση στα γόνατα σε σχέση με το τρέξιμο, ενώ τα χερούλια που διαθέτουν κάποια ελλειπτικά γυμνάζουν και το πάνω μέρος του σώματός σου ταυτόχρονα.

Κατά

Δεν προσφέρει την ίδια ενδυνάμωση οστών με το διάδρομο και παρόλο που είναι ήπιο για τα γόνατα, μερικοί άνθρωποι με χαμηλό ύψος αναγκάζονται να υπερεκτείνουν τα πόδια τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i