Πώς θα παραμείνεις σε φόρμα τώρα που επιστρέφεις από τις διακοπές;

Ναι, υπάρχουν και εκείνοι που το καλοκαίρι το έριξαν στην γυμναστική.

πως να παραμείνεις σε φόρμα iStock

Μπορεί για κάποιους η ιδέα της γυμναστικής τους καλοκαιρινούς μήνες να έμοιαζε ανυπόφορη, υπήρξαν όμως και εκείνοι που δεν διανοήθηκαν να διακόψουν τις προπονήσεις τους, αφού αυτές αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους. Άλλοι πάλι, βρήκαν τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών, ως την τέλεια ευκαιρία να βάλουν την γυμναστική στην ζωή τους.

Όλοι οι παραπάνω όμως, μαζί και εμείς και εσύ, πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψουμε στο γραφείο, αφήνοντας την ανησυχία για το πώς θα διατηρήσουμε την φόρμα μας απο εδώ και στο εξής, να αιωρείται. Αν πραγματικά επιθυμείς να παραμείνεις fit και το χειμώνα, όμως είσαι πολυάσχολη, τα παρακάτω tips ίσως σε βοηθήσουν να δεις την καθημερινή άσκηση με άλλο μάτι.

1. Κάνε γυμναστική πριν πας για δουλειά

Αν ανησυχείς πως κάτι θα προκύψει και θα σε αναγκάσει να παραλείψεις την προπόνηση σου, φρόντισε να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να κάνεις γυμναστική πριν πας στο γραφείο. Αν δυσκολεύεσαι πολύ με την πρωινή ρουτίνα, πήγαινε απλά για ένα γρήγορο περπάτημα μέχρι το διπλανό τετράγωνο. Αν πάλι πιάνεις δουλειά λίγο αργότερα, μπορείς να συμμετέχεις σε ένα πρωινό μάθημα στο γυμναστήριο.

2. Οι virtual προπονήσεις είναι πάντα εκεί για σένα

Το "μένουμε σπίτι" μάς επέτρεψε να ανακαλύψουμε λίγο καλύτερα τον απέραντο κόσμο του διαδικτύου και να τον χρησιμοποιήσουμε επιτέλους προς όφελός μας. Απο τα χιλιάδες tips γυμναστικής που κυκλοφορούν σε μορφή κειμένου, τα ολόκληρα μαγνητοσκοπημένα προγράμματα HIIT ή γιόγκα σε βίντεο, μέχρι τις ζωντανές μεταδόσεις απο personal trainers, η γυμναστική στο σπίτι έγινε πολύ εύκολη υπόθεση. Όποτε αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο, βάλε ένα virtual πρόγραμμα στο laptop σου και ξεκίνα πάντα με λίγη προθέρμανση.

3.Φτιάξε πρόγραμμα

Είναι απο τις top συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις, αν πραγματικά θέλεις να διατηρήσεις την φόρμα σου. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα, στο οποίο θα εντάξεις την άσκηση και φρόντισε να να αποφύγεις τις υπερβολές. Δεν χρειάζεται να γυμνάζεσαι καθημερινά αν δεν προλαβαίνεις. Το μυστικό είναι να παραμείνεις ακριβής και συνεπής σε αυτό.

4. Όλες οι ασκήσεις μετράνε

Στην προσπάθεια σου να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση βελτιωμένη, να θυμάσαι πως κάθε άσκηση μετράει. Όχι μόνο το 45λεπτο πρόγραμμα στο γυμναστήριο ή το τζόκινγκ αργά το βράδυ. Ακόμα και η βόλτα με τον σκύλο ή η διαδρομή με τα πόδια στην δουλεία μετράνε σαν άσκηση. Μπορείς να ενισχύσεις τις "απλές" αυτές ασκήσεις, επιλέγοντας τις σκάλες, αντί του ασανσέρ, ή ένα πιο μακρινό πάρκινγκ, απο ένα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα απο την είσοδο της δουλειάς σου.

5.Κράτησε επαφή με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους fitness στόχους με εσένα

Ίσως δεν είσαι η μόνη που θέλει να παραμείνει σε φόρμα, ακόμα και όταν πιάνει δουλειά. Η φίλη σου, ο σύντροφός σου ακόμα και ένας συνάδελφος απο την δουλειά, μπορεί να έχει ακριβώς την ίδια ανάγκη με εσένα. Φρόντισε να τον βρεις, κάνοντας γνωστή αυτή σου την προσπάθεια, ώστε πάντα να υπάρχει η παρακίνηση να μην τα παρατήσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεσαι για να είσαι "σε φόρμα";

Οι 5 μυς που αν γυμνάσεις θα κάνεις γραμμωμένη κοιλιά (Κι όμως, δεν είναι οι κοιλιακοί)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i