5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις στις πρακτικές γιόγκα

Με την αποφυγή τους θα απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό τα οφέλη της.

yoga iStock

Η γιόγκα αποτελεί μια μορφή άσκησης αρκετά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά τόσο σε επίπεδο σώματος, όσο και μυαλού και πνεύματος. Έκτος από την εκγύμναση των μυών και την απόκτηση αντοχής, η γιόγκα ανακουφίζει τα συμπτώματα του άγχους ενώ συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση.

Βέβαια, η μορφή αυτή άσκησης δεν είναι πάντα εύκολη καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε σωστά διάφορες στάσεις. Για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία κάθε συνεδρία γιόγκα, αρκεί να ανακαλύψεις ποια λάθη σαμποτάρουν την προσπάθεια σου αυτή και να μην τα επαναλάβεις.

1.Δε ρυθμίζεις σωστά την αναπνοή σου: Η διατήρηση των κατάλληλων τεχνικών αναπνοής είναι αναπόσπαστη προϋπόθεση για κάθε προπόνηση γιόγκα. Κάθε στάση γιόγκα έχει μια ξεχωριστή τεχνική αναπνοής που πρέπει να ακολουθείται πιστά, αν δε θέλεις να για να λάβεις μάταια αποτελέσματα. Ένας εκπαιδευτής γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει με τις αναπνοές, ανακαλύπτοντας τους δικούς σου ρυθμούς.

2.Άσχετες σκέψεις, όταν ασκείσαι: Παράλληλα με την άσκηση του σώματος, η γιόγκα στοχεύει και στην εμπλοκή του νου. Η εκτέλεση στάσεων γιόγκα με χαλαρή εστίαση μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της στάσης, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα οφέλη.

3.Παραλείπεις την εξάσκηση: Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ασκήσεις γιόγκα δεν μπορούν να εφαρμοστούν απολύτως σωστά με την πρώτη. Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση για να αποκτήσεις ευχέρεια στις τεχνικές και στάσεις. Όποτε αν παρακολουθείς ένα μάθημα γιόγκα εβδομαδιαίως, φρόντισε να κάνεις μια μικρή εξάσκηση μόνη σου στο σπίτι, επαναλαμβάνοντας πάντα με ασφάλεια στάσεις και τεχνικές που αρχικά σε δυσκόλεψαν.

4.Επιλέγεις άβολα ρούχα: Η γιόγκα απαιτεί ελευθερία των κινήσεων και κάμψη των άκρων. Τα στενά, φαρδιά ή μη ελαστικά ρούχα μπορούν να περιορίσουν τις κινήσεις, οδηγώντας σε κακές στάσεις γιόγκα και προσπάθεια χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Βεβαιώσου ότι τα ρούχα που φοράς στην γιόγκα είναι ελαφρώς φαρδιά με μαλακό ύφασμα, που δεν μπλοκάρει τις αναπνοές.

5.Θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους: Είναι αδύνατο να απαιτείς εμφανείς αλλαγές από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές γιόγκα. Είναι σημαντικό να ορίσεις ένα σωστό πρόγραμμα στόχων, τους οποίους θα μπορείς να εκπληρώσεις βήμα – βήμα κάθε φορά. Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο βασικά εργαλεία για να καταφέρεις να απολαύσεις τα σπουδαία οφέλη της γιόγκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i