Βαριέσαι θανάσιμα την γυμναστική; 5 βήματα για να γίνεις άμεσα fit

Καταπολεμώντας την πλήξη.

γυμναστικη για αρχάριους iStock

Πως θα γίνω άμεσα αλλά και ανώδυνα fit – αναρωτιέσαι κάποιες στιγμές, που δεν θέλεις να κουνάς ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι. Παρόλο που ακόμα και τότε έχεις πλήρη επίγνωση των ωφελειών της άσκησης για την υγεία σου και ενώ αντιμετωπίζεις την γυμναστική ως μια θαυμάσια κατά τα άλλα ιδέα, υπάρχουν – πολλές, κακά τα ψέματα – μέρες που θα βρεθεί μια δικαιολογία για να μην αθληθείς. Κάνει κρύο για τρέξιμο έξω, έχει πολύ ήλιο για περπάτημα, φυσάει τόσο όταν κάνεις ποδήλατο, δεν μπορείς να αντέξεις την συνδρομή του γυμναστηρίου.

Οι παραπάνω "λόγοι" σε απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τον στόχο σου να γίνεις fit και μάλιστα άμεσα (!). Χωρίς να πανικοβληθείς και πριν προλάβεις να πεις ότι ίσως έχουμε δίκαιο, όσο αναφορά την αναβολή, δοκίμασε τους παρακάτω απλούς τρόπους που θα σε φέρουν έναν βήμα πιο κοντά στον fitness goal σου.

Ξεκίνα με το 10

Δοκίμασε να εκτελέσεις 10 επαναλήψεις push ups και 10 επαναλήψεις sit ups κάθε μέρα, ακόμα και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τις κάνεις συνεχόμενα. Προφανώς το να κινείς ελάχιστα το σώμα είναι πολύ καλύτερο από το να μην κουνιέσαι καθόλου, ενώ μετά από καιρό θα παρατηρήσεις ότι οι 10 αυτές επαναλήψεις είναι υπερβολικά εύκολες, προσθέτοντας μερικές ακόμα στην σειρά.

Περπάτησε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητα σου. Και δεν σου λέμε να διανύσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα με μιας, φτάνει να χρησιμοποιείς τα πόδια σου, όπου είναι εφικτό. Για παράδειγμα, προτίμησε να πηγαίνεις με τα πόδια στην δουλειά, ή βγάλε μια βόλτα τον σκύλο και διένυσε δύο τρία τετράγωνα μακριά μέχρι να συμπληρώσεις 20 λεπτά. Το περπάτημα, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις το σώμα σου, αλλά και να ηρεμήσεις το πνεύμα σου από το άγχος της ημέρας.

Σήκω όρθια κάθε μια ώρα

Από την καρέκλα ή τον καναπέ όπου κάθεσαι. Υπάρχουν τόσες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η καθιστική εργασία προκαλεί ένα σωρό προβλήματα, με αποτέλεσμα τόσο την κακή στάση σώματος, όσο και έντονους πόνους και ενοχλήσεις. Βάλε στόχο να σηκώνεσαι όρθια μια ή/και περισσότερες φορές από το σημείο που βρίσκεσαι κάθε μια ώρα.

Δεν χρειάζεται να βγεις από το σπίτι

Αν το μεγαλύτερο κόλλημα που σε αποτρέπει από την άσκηση είναι η απομάκρυνση από το σπίτι, τότε δοκίμασε τον δημοφιλέστερο τρόπο άσκησης των τελευταίων δύο ετών: γυμναστική μέσα σε αυτό. Υπάρχουν τόσες ασκήσεις που μπορείς να εκτελέσεις από την άνεση του σπιτιού σου, που δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις. Ενδεικτικά μπορείς να δεις μερικές εδώ:

Τρέξε στην διάρκεια ενός τραγουδιού

Ναι το τρέξιμο μπορεί να μοιάζει δύσκολη άσκηση στην αρχή καθώς σκέφτεσαι ότι απαιτεί καλές αντοχές, όμως μπορείς να δοκιμάσεις να διανύσεις μερικά χιλιόμετρα στην διάρκεια μόνο ένος τραγουδιού. Ακολουθώντας την τακτική αυτή, σύντομα θα απολαύσεις την αλλαγή που επιθυμείς.

Διάβασε επίσης: Τα 6 πιο βασικά ερωτήματα του fitness σήμερα και οι απαντήσεις τους

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i