Οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για καλλίγραμμα και αδύνατα πόδια χωρίς εξοπλισμό

Τα πόδια αποτελούν το δυνατό σημείο πολλών γυναικών και με τις παρακάτω ασκήσεις σίγουρα θα γίνουν και το δικό σου.

Καλλιγραμα ποδια iStock

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν γρήγορους αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους να τονίσουν περισσότερο τους μύες των ποδιών τους, κάνοντας τα να φαίνονται αδύνατα και καλογυμνασμένα. Το μυστικό για να απαλλαγείς άμεσα από περιττά κιλά και λίπος είναι να προσθέσεις στις καθημερινές προπονήσεις σου περισσότερες ασκήσεις cardio και κάποιες (προαιρετικά) με βάρη. Φυσικά ανάλογα με τον fitness goal που έχεις θέση, θα πρέπει να ακολουθείς και αντίστοιχο πρόγραμμα διατροφής, η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι περιοριστική, αρκεί να είναι ισορροπημένη χωρίς την προσθήκη "βλαβερών" συστατικών.

Διάβασε επίσης: Μπορεί η άσκηση να διώξει ολοκληρωτικά την κυτταρίτιδα;

Η εκγύμναση των ποδιών μοιάζει αρκετά πιο εύκολη από εκείνη των χεριών ή του κορμού καθώς με συνεπής και τακτική άσκηση μπορείς να παρατηρήσεις άμεσα αλλαγή. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να γυμνάσεις τα κάτω άκρα και να έχεις άμεσα αποτελέσματα, όπως ποδηλασία, ελλειπτικό, step ups κ.α., όμως μπορείς να επωφεληθείς το ίδιο και χωρίς κανέναν εξοπλισμό με τις παρακάτω απλές ασκήσεις:

Περπάτημα: Για όσους ξεκινάνε τώρα την προσπάθεια βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης, το περπάτημα είναι ο πιο απλός και safe τρόπος να χάσεις περιττά κιλά αλλά και να τονώσεις ταυτόχρονα μηρούς και γάμπες, αποφεύγοντας τα ογκώδη αποτέλεσματα. Περπατώντας σε ήπιο έως μέτριο ρυθμό για τουλάχιστον 45 λεπτά μπορείς να κάψεις έως και 270 θερμίδες.

Τρέξιμο: Αποτελεί την ιδανική άσκηση εάν επιδιώκεις να χάσεις βάρος στα πόδια. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων σε μέτριο έως γρήγορο ρυθμό - σε επίπεδη επιφάνεια - θα σε βοηθήσει να κάψεις αρκετές θερμίδες, γυμνάζονταν ταυτόχρονα γλουτούς, γάμπες και μηρούς, ενώ θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις την αντοχή σου. Επειδή οι μύες των ποδιών είναι οι μεγαλύτεροι μύες του σώματός, με την άσκησή τους μπορείς να κάψεις έως και 800 θερμίδες σε διάστημα μιας ώρας ή 400 στον μισό χρόνο.

HIIT: Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι ένας πολύ δημοφιλής τύπος ασκήσεων για την απώλεια βάρους στα πόδια. Και αυτό γιατί σε χρονικό διάστημα 15 – 20 λεπτών, συνδυάζεις αρκετές έντονες κινήσεις, πριν περάσεις σε μια πολύ σύντομη παύση μερικών δευτερολέπτων ή ενός λεπτού. Το HIIT αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό στο μέγιστο, διευκολύνοντας την απώλεια θερμίδων. Επιπλέον, με μόλις 20 λεπτά διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης μπορείς να κάψεις τις ίδιες θερμίδες με εκείνες των 40 λεπτών τρεξίματος.

Πιλάτες: Χρησιμοποιώντας το δικό σου σωματικό βάρος, με την μέθοδο πιλάτες γυμνάζεις ολοκληρωτικά τα σώμα σου, ενώ έχεις την ευκαιρία να στοχεύσεις σε μια ή περισσότερες μυικές ομάδες. Στόχων του συγκεκριμένου τρόπου εκγύμνασης είναι η επιμήκυνση των άκρων, βοηθώντας τα πόδια σου να γίνουν μακριά και αδύνατα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i