Natalie Portman: Πώς αύξησε άμεσα την μυϊκή της μάζα για την ταινία "Thor"

Η personal trainer της χολιγουντιανής σταρ αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα μυστικά της επιτυχημένης προσπάθειας τους.

Natalie Portman Ιnstagram @natalieportman

Με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας "Thor: Love and Thunder", η Natalie Portman ως πρωταγωνίστρια του φιλμ βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ειδικών για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση της. Όπως δήλωσε η 41χρονη ηθοποιός για πρώτη φορά στην καριέρα της αισθανόταν περήφανη με την αλλαγή που έπρεπε να πραγματοποίηση στο σώμα της καθώς της ζητήθηκε να ακολουθήσει ειδική διατροφή και προπονήσεις για να δείχνει πιο μυώδης, σε αντίθεση με οδηγίες που λάμβανε μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να δείχνει όσο πιο αδύνατη και καλλίγραμμη μπορούσε. Αποδεχόμενη την πρόσκληση, η Portman για τις ανάγκες των γυρισμάτων έβαλε στόχο να γίνει "Thor" και να που τα κατάφερε.

Αν και η προσπάθεια αυτή έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη στην αρχή, εκείνη είχε στο πλευρό της την personal trainer και pilates instructor, Naomi Pendergast, με την οποία συνεργάστηκαν άψογα για το εντυπωσιακό αποτέλεσμά της. "Στόχος μας δεν ήταν απλώς να δημιουργήσουμε ογκώδεις μύες, αλλά να ενισχύσουμε τον πυρήνα για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε διάφορες ακροβατικές φιγούρες που απαιτούσε ο ρόλος της" εξήγησε αρχικά η προπονήτρια της ηθοποιού, προσθέτοντας στη συνέχεια πως η fitness ρουτίνα που δημιούργησαν μαζί περιελάμβανε βάρη αρκετών κιλών για την ενεργοποίηση των χεριών καθώς και ολιγόλεπτα σπριντ είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Οι ασκήσεις που ενίσχυσαν τον όγκο των χεριών της διάσημης ηθοποιού:

Για να τις εκτελέσεις σωστά θα χρειαστείς ένα λάστιχο γυμναστικής και ένα σετ αλτήρες (τα κιλά των τελευταίων καθορίζονται βάση των αναγκών σου). Προσπάθησε να περιορίσεις την διάρκεια των σετ στα 30 δευτερόλεπτα, πραγματοποιώντας έπειτα ένα διάλειμμα 30 δευτερόλεπτων για ξεκούραση πριν προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση.

Άσκηση προθέρμανσης

Power Band Squat Press

Ξεκίνα τοποθετώντας τα πόδια σου στο άνοιγμα των γοφών και πάτησε πάνω στο λάστιχο αντίστασης που θα χρησιμοποιήσεις, κρατώντας το άλλο άκρο και στα δύο χέρια στο ύψος του στήθους. Κάνε ένα squat φροντίζοντας να διατηρείς το βάρος σου στις φτέρνες και τα γόνατα πάνω από τους αστραγάλους. Κράτησε τους αγκώνες σφιγμένους και σήκωσε τα χέρια ψηλά χωρίς να σηκώνεις τους ώμους προς τα αυτιά. Επανέλαβε όσες φορές μπορείς για 30 δευτερόλεπτα. Ξεκουράσου 15 και συνέχισε με δύο ακόμα σετ.

Πρώτο Σετ

One-Arm Dumbbell Row

Για την άσκηση αυτή απαιτείται η χρήση πάγκου ή μιας σταθερής επιφάνειας. Στήριξε την δεξιά παλάμη και το δεξί γόνατο λυγισμένο πάνω στον πάγκο. Το αριστερό πόδι βρίσκεται σταθερό στο έδαφος. Κρατώντας τον αλτήρα στο αριστερό χέρι και κρατώντας το σφιγμένο στο πλάι κοντά στο σώμα, σήκωσε τον αγκώνα προς τα επάνω. Έπειτα επέστρεψε τον αγκώνα στην αρχική του θέση, τεντώνοντας τον προς τα κάτω. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις σε κάθε χέρι.

Dumbbell Overhead Raise

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα σε έναν πάγκο ή μια σταθερή επιφάνεια. Κρατώντας τους αλτήρες σε κάθε χέρι, διατήρησε το στήθος προς τα έξω, τον κορμό σφιχτό και σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Επέστρεψε τους αλτήρες με σταθερές κινήσεις πάνω από το στήθος καθώς τα χέρια σου βρίσκονται τεντωμένα. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις.

Δεύτερο Σετ

Ανάποδη Σανίδα

Κάθισε στο έδαφος με τα πόδια να βρίσκονται σε ευθεία και τις παλάμες ανοιχτές προς τα έξω στο πλάι των γοφών. Πιέζοντας τους γοφούς, σήκωσε την λεκάνη σου προς τα επάνω, με τις φτέρνες να βρίσκονται σταθερές στο έδαφος. Χαμήλωσε τους γοφούς αργά χωρίς να ακουμπάς στο έδαφος. Κάνε 20 επαναλήψεις.

Τρίτο Σετ

Πλαϊνή σανίδα με twist

Ξεκίνα από πλαϊνή σανίδα με τον αριστερό ώμο να βρίσκεται κάτω από τον αριστερό καρπό και το δεξί τεντωμένο στον αέρα. Σφίξε κορμό και γοφούς και μετακίνησε το δεξί χέρι στην αριστερή εσωτερική πλευρά. Επέστρεψε στην αρχική θέση διατηρώντας σφιχτούς τους πλαϊνούς κοιλιακούς. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

Jump Squat

Ξεκίνα με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Λύγισε τους γοφούς προς τα πίσω και έπειτα το γόνατα για να εκτελέσεις ένα μικρό πηδηματάκι. Ταυτόχρονα κούνησε τα χέρια σου προς τα πίσω όσο βρίσκεσαι στον αέρα. Προσγειώσου απαλά στο έδαφος. Κάνε 12 με 15 επαναλήψεις.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i