Τέσσερα ρεαλιστικά tips για να παραμείνεις fit στις διακοπές

Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις χρόνο από τις βουτιές σου για να ασκηθείς, παρά μόνο να κινηθείς έξυπνα μέσα στη μέρα.

γυμναστική στις διακοπες iStock

Δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να ασκηθούν πιο εντατικά πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ενώ επιστρέφοντας από αυτές δυσκολεύονται να μπουν και πάλι στο πρόγραμμά τους. Η τακτική αυτή, όπως φαίνεται, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν έχεις θέσει συγκεκριμένους fitness goals, που αφορούν είτε την απώλεια βάρους, είτε την σμίλευση της σιλουέτας σου, είτε ακόμα και την βελτίωση της συνολικής υγείας. Το να παραμείνεις fit πριν αλλά και μετά το καλοκαίρι δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αρκεί να ακολουθείς έξυπνες και κυρίως υγιείς για το σώμα σου λύσεις.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η επιλογή να εντάξεις την άσκηση στο πρόγραμμα των διακοπών σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα θυσιάσεις χρόνο από τις βουτιές ή τις βραδινές εξόδους για να γυμναστείς εντατικά και με αυστηρούς ρυθμούς. Σημασία έχει να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση ακέραιη ακόμα και με σύντομες προπονήσεις, διαφορετικές από εκείνες που συνήθως ακολουθείς, προσθέτοντας σε αυτές το στοιχείο της διασκέδασης. Και πως θα το πετύχεις αυτό; Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω χρήσιμα tips:

Ξύπνα (λίγο) νωρίτερα

Και δεν εννοώ ξημερώματα. Έχεις ανάγκη τον ύπνο όσο βρίσκεσαι σε διακοπές, ώστε να μπορέσει το σώμα αλλά και ο οργανισμός να αναπαυθεί πραγματικά. Χωρίς να κάνεις κατάχρηση της ανάγκης αυτής αλλά και να βοηθήσεις τους μύες σου να παραμείνουν σε φόρμα, ξύπνα μόλις λίγη ώρα νωρίτερα, απολαμβάνοντας ένα γρήγορο workout session, ώστε να να μην στερηθείς καμία άλλη απόλαυση από την υπόλοιπη ημέρα σου. Ένας χαλαρός περίπατος, μίση ώρα κολύμπι ή ποδήλατο είναι ιδανικές ασκήσεις για να ξεκινήσεις γεμάτη ενέργεια την μέρα σου.

Πες ναι στις ξεναγήσεις

Πιθανότατα το μέρος όπου έχεις επιλέξει για διακοπές διαθέτει πολλές κρυμμένες ομορφιές, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Φορώντας τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, προστατευτικό καπέλο για τον ήλιο και έχοντας μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό, σίγουρα θα απολαύσεις μια ξενάγηση στα τοπικά hot spot της, φροντίζοντας ταυτόχρονα να γυμνάσεις το σώμα σου.

Αφιέρωσε 10 λεπτά σε μια κυκλική προπόνηση

Τον μεγαλύτερο χρόνο των διακοπών μας σίγουρα θέλουμε να τον περάσουμε ξέγνοιαστα και πολλές φορές χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα. Μια έντονη κυκλική προπόνηση δέκα μόλις λεπτών δεν πρόκειται να σου στερήσει τίποτα από τα παραπάνω. Βρες 2 - 3 σετ δυναμικών ασκήσεων για κάθε κεντρική μυική ομάδα του σώματος (χέρια, πλάτη, κορμός, πόδια) και εκτέλεσε τα σε μικρό χρονικά διάστημα. Οι προπονήσεις HIIT λειτουργούν ακριβώς με τον τρόπο αυτό.

Άκουσε προσεκτικά τις ανάγκες του σώματός σου

Το βασικότερο όλων για να παραμείνεις fit στις διακοπές είναι να μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που στην ουσία δεν χρειάζεται εκείνη την στιγμή. Άκουσε το σώμα σου, ανακάλυψε τις ανάγκες του και έπειτα επιδώσου σε μια ολιγόλεπτη σωματική δραστηριότητα, προκειμένου να λάβεις σε ικανοποιητικό βαθμό το αποτέλεσμα που επιδιώκεις. Μην ξεχνάς πως το αληθινό νόημα των διακοπών είναι να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου ανανεωμένη, έχοντας ξεφορτωθεί την υπερβολική πίεση.

Διάβασε επίσης: 9 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία χωρίς προπόνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i