Κατακράτηση υγρών: Με ποιες ασκήσεις θα την αντιμετωπίσεις άμεσα;

Απαλλάξου από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί ένα υποτονικό κυκλοφορικό σύστημα.

κατακράτηση υγρών iStock

Η κατακράτηση υγρών – η υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα και τους ιστούς – μπορεί να κρύβει πίσω της πολλές αιτίες εμφάνισης άλλοτε σοβαρές και άλλοτε πιο ήπιες. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι το ίδιο: έντονο αίσθημα δυσφορίας και μια γενικότερη ταλαιπωρία στο σώμα, το οποίος συνήθως χάνει τον ρυθμό του και επιβαρύνεται.

Η ενοχλητική αυτή κατάσταση, που δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και από διάφορους πόνους, μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, όσο και μέσω της τακτικής γυμναστικής. Μόλις 30 λεπτά άσκησης την ημέρα θα σε βοηθήσουν να απαλλάξεις το σώμα σου από την κατακράτηση υγρών, επιτρέποντας στο υποτονικό κυκλοφορικό σου σύστημα να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Ποιες ασκήσεις αντιμετωπίζουν την κατακράτηση υγρών;

Γιόγκα: Η πρακτική της γιόγκα, όπως έχει αποδειχθεί, λειτουργεί ωφέλημα για διάφορες προβληματικές περιοχές του σώματος, μια εκ των οποίων είναι και το κυκλοφορικό σύστημα, όταν διακόπτεται η φυσιολογική ροή του. Συγκεκριμένα η στάση της κόμπρας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς και το πεπτικό σύστημα, ενώ η στάση του πολεμιστή απομακρύνει την περίσσεια υγρού από τα πόδια και το στομάχι.

Τζόκινγκ: Τριάντα λεπτά τζόκινγκ ή γρήγορο περπάτημα την ημέρα είναι αρκετά για να απαλλαγείς από την κατακράτηση υγρών, καθώς μέσα στον χρόνο αυτό και λόγω της έντασης της άσκησης το σώμα σου θα αποβάλλει σημαντική ποσότητα ιδρώτα, ενώ θα ενεργοποιήσει το κυκλοφορικό.

Κολύμβηση: Το κολύμπι δεν είναι μόνο μια άσκηση που κάνει καλό στην καρδιά και βοήθεια στην μείωση του λίπους, μειώνει επίσης τα επίπεδα της κατακράτησης υγρών μέσω του λεμφικού μασάζ που πραγματοποιείται κατά την εκτέλεση διάφορων κινήσεων μέσα στο νερό.

Αερόμπικ: Οι αερόβιες ασκήσεις είναι μια εξαιρετική επιλογή προπόνησης ενάντια στην κατακράτηση υγρών καθώς εντατικοποιεί την απελευθέρωση υγρών από το σώμα, μέσω του ιδρώτα. Βελτιώνει επίσης την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Διάβασε επίσης: Πότε πρέπει να κάνεις διατάσεις και πότε να τις αποφύγεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i