Τι πρέπει να τρως αν κάνεις cardio άσκηση;

Η σωστή διατροφή μετά την προπόνηση είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την cardio προπόνησή σου.

καρντιο_ασκηση Istock

Η σωστή διατροφή μετά την προπόνηση είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την cardio προπόνησή σου. Εάν δεν καταναλώνεις επαρκή διατροφή μετά την άσκηση, τότε δεν θα μπορέσεις να δεις τα βέλτιστα αποτελέσματα. 

Πρέπει να παρέχεις, λοιπόν, τα απαραίτητα στοιχεία για τους μυς σου μετά την cardio προπόνηση για την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου ιστού, την ενέργεια για την αναπλήρωση των εξαντλημένων αποθεμάτων και την ενυδάτωσή σου. 

Διάβασε επίσης: Cardio ασκήσεις για να κάψεις λίπος

Τι πρέπει να τρως αν κάνεις cardio άσκηση; 

καρντιο_ασκηση
Istock

Εάν κάνεις cardio, όπως τρέξιμο ή μαθήματα χορού, πολλοί ειδικοί συμφώνησαν ότι η προσθήκη περισσότερων υδατανθράκων - ενώ εξακολουθείς να λαμβάνεις λίγη πρωτεΐνη - είναι ζωτικής σημασίας. Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο του σώματός σου. Μετά την άσκηση, το "ρεζερβουάρ" σου εξαντλείται, επομένως πρέπει να το αναπληρώσεις. Ένα γεύμα με τρία μέρη από υδατάνθρακες και ένα μέρος πρωτεΐνης είναι ένα κατάλληλο γεύμα μετά το βαρύ cardio μάθημά σου.

Ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι, σολομός και μια γλυκοπατάτα ή ένα τοστ ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και αβοκάντο είναι μερικές από τις top προτάσεις για μετά την cardio προπόνησή σου. Μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις να επιλέξεις μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά και να συνδυάσεις μια άπαχη πηγή πρωτεΐνη όπως αυγά, τόφου, κοτόπουλο ή ψάρι για εξατομικευμένα γεύματα ή σνακ, ανάλογα με τα γούστα, τη διατροφή και τις προτιμήσεις σου.

Διάβασε επίσης: Πολλή αερόβια άσκηση για ενεργοποίηση του μεταβολισμού: Ισχύει;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i