4 οφέλη της άσκησης που δεν έχουν να κάνουν με την απώλεια κιλών

Αυτά τα τέσσερα οφέλη της άσκησης πρόκειται να σου δώσουν σοβαρό κίνητρο για προπόνηση.

οφελη_γυμναστικης Istock

Η άσκηση είναι πηγή ευεξίας και μακροζωίας, παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες έχει συνδεθεί άρρηκτα με την απώλεια βάρους. Αυτό έχει δημιουργήσει μία αρνητική σχέση του κοινού με τον χώρο της άθλησης, αφού δημιούργησε extra πίεση και άγχος για να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός ( δηλαδή το αδυνάτισμα).

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι η άσκηση είναι πηγή δύναμης, αυτο- έκφρασης, υγείας και ευεξίας τότε η απόφαση να κάνεις επιτέλους αυτό τον περίπατο στο πάρκο, θα σου προκαλεί ενθουσιασμό και λαχταρά.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για σένα τέσσερα οφέλη της άσκησης που δεν έχουν να κάνουν με την απώλεια κιλών, και θα αποτελέσουν κίνητρο να βάλεις την γυμναστική στην ζωή σου μια για πάντα.

Διάβασε επίσης: Πρωινή γυμναστική: 6 οφέλη που θα αλλάξουν τη ζωή σου

4 οφέλη της άσκησης που δεν έχουν να κάνουν με την απώλεια κιλών

  • Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς στη μέση

Οι πόνοι στη μέση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που επηρεάζει ουσιαστικά το σώμα, αλλά και την ψυχολογία. Όλα τα σημεία που υπάρχουν στη μέση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς ελέγχουν τα πάντα, από τη λειτουργία του εντέρου μέχρι τον συντονισμό των μυών, καθώς και την αίσθηση και τη δύναμη στα κάτω άκρα.

Η άσκηση, λοιπόν, που δυναμώνει τον κορμό και την μέση σου οδηγούν σε μία άριστη λειτουργία του σώματός σου.

  • Για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς 

Ενώ όλοι έχουμε συνδέσει την άσκηση με την ενέργεια, ένα από τα οφέλη της γυμναστικής είναι ότι συμβάλλει στο να κοιμηθείς πιο γρήγορα - και καλά-. Η άσκηση απελευθερώνει όλη την ενέργεια του σώματός σου, και οδηγεί σε ένα γρήγορο και χαλαρωτικό βραδινό ύπνο.

  • Για να σε βοηθήσει ή να αποτρέψει χρόνιους πόνους

Πολλοί από εμάς εστιάζουμε στην απώλεια κιλών και στην αδύνατη μέση, ενώ ταυτόχρονα παραλείπουμε τυχόν τραυματισμούς μας στον αστράγαλο ή χρόνιους πόνους στη μέση. Για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους πόνους, η άσκηση είναι το πρώτο πράγμα που συστήνουν οι γιατροί. Ωστόσο, μην παραλείψεις να ζητήσεις την καθοδήγηση ειδικών (γυμναστής, personal trainer, γιατρός) πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε άσκηση.

  • Για αύξηση της μακροζωίας

Καταλήγουμε, λοιπόν, ότι η άσκηση προλαμβάνει/ αντιμετωπίζει χρόνιους πόνους, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά το σώμα να θρέψει από τυχόν τραυματισμούς. Όλα αυτά οδηγούν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής και αναπόφευκτα στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής μας. Ένα δραστήριο σώμα είναι δυνατό και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου και να ζήσει όσο περισσότερο γίνεται.

Διάβασε επίσης: Τρεις ασκήσεις γιόγκα για καλή πέψη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i